praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Zeventig centimeter met voetgangerslichten

Wacht op het groene voetgangerslicht om door de smalste straat van Praag te lopen. Dit steegje leidt naar de Certovka Vinarna, de Duivels Vinotheek, een gezellig restaurant waar je ook een lekker glaasje wijn kunt drinken. De beste plaats is 's zomers op het terras met uitzicht op de Moldau. 

Praag_vinarna-certovka-praha.jpgSmalste straat in Praag
De U Luzickeho seminare straat is nog geen 70 centimeter breed en daarmee de smalste straat in Praag en op één na de smalste straat in de wereld. Die eer heeft Reutlingen in Baden-Württemberg in Duitsland met een breedte van slechts 31 centimeter. De Trompettersteeg in Amsterdam met een breedte van 1 meter is daarbij vergeleken een 'grand boulevard'...

Met voetgangerslichten
De U Luzickeho seminare straat, vlakbij de Karelsbrug, is uniek. Om de doorloop te bevorderen, staan er aan beide uiteinden voetgangerslichten. Even op de knop drukken: groen is doorlopen, rood is stoppen. Best handig om botsingen en opstoppingen te voorkomen. Dit piepkleine straatje leidt naar Certovka Vinarna, waar behalve uitstekende wijn ook vegetarische gerechten op de kaart staan.

Adres
U Luzickeho seminare
Mala Strana
Praag

Openbaar vervoer
metro lijn A, Malostranska
tram 12, 15, 20 en 22 halte Malostranska namesti

Praag_smalste_straat_praag.jpg
foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.