praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Dagtocht wintersport vlakbij Praag

Valt het je moeilijk te kiezen tusen een wintersportvakantie en een stedentrip? Combineer dan een bezoekje aan Praag met een dagje skiën in Monínec. Dit familieskigebied ligt 70 kilometer ten zuiden van Praag. Een winterssportvakantie in Tsjechië wordt gekenmerkt door professionaliteit, prettige prijzen, familievriendelijk en vooral heel gezellig!

Praag_wintersport_1.jpg
Dagtrip  wintersport vlakbij Praag
Het Monínec sport- en recreatiegebied ligt vlakbij het stadje Sedlec-Prčice. Vanaf eind oktober kan er hier geskied worden dankzij de kunstsneeuwinstallatie. Normaal gesproken valt er vannaf midden november natuursneeuw. Monínec ligt in het hart van Bohemen en wordt wel gekscherend 'de Kleine Alpen' genoemd, de hoogste piek is slechts 724 meter hoog. Monínec luistert naar de bijnaam; het Tsjechische Siberië omdat er in dit gebied 100 dagen per jaar sneeuw ligt.

De piste
De piste is 1200 m lang en behoorlijk breed. Een vier-persoonsskilift brengt je naar een hoogte van 200 meter, de afdaling is spectaculair. 's Avonds is de piste verlicht voor een romantisch wintersportavontuur. Voor beginners zijn er kortere pistes en een skischool met sleeplift. Voor kinderen is er een oefenterrein ook met sleeplift. Verder is er in de sportwinkel verhuur van alles wat je nodig denkt te hebben voor een korte (of lange) skivakantie.

Wintersporttraditie
Skiën, snowboarden, schaatsen en ijshockey zijn heel populair in Tsjechië. Na de val van het Communisme is er flink geinvesteerd in skiliften en sneeuwkanonnen zodat Tsjechië als wintersportland hoog staat aangeschreven. Er is een grote keus aan wintersportscholen met professionele instructeurs.

Praag_wintersport_2.jpg
Vriendelijke prijzen
Wintersport in Tsjechië is vriendelijk geprijsd. In de wintersportcentra is de accommodatie zeer betaalbaar. Parkeren is vaak gratis evenals skipassen voor kinderen jonger dan vijf. Voor een halve liter bier betaal je zelden meer dan €2 en voor €7 heb je een stevige Tsjechische maaltijd.

Kind- en familievriendelijk
Tsjechische kinderen leren bijna tegelijkertijd lopen en skiën en schaatsen. Er zijn dan ook veel faciliteiten en oefenruimtes speciaal voor de allerkleinsten. Er is altijd een programma voor kinderen met animatie en vrijwel ieder skigebied heeft zijn eigen mascotte.

Tsjechische gezelligheid
Bij het skiën hoort automatisch après-ski, wellness, gezelligheid en lekker eten. Tsjechië grossiert hierin. De verschillende skicentra organiseren geregeld evenementen en wedstrijden. Kortom een stedentrip met een dagje naar Monínec is een echte aanrader!

Foto's Czech Tourism

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.