praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Wat te zien in Cesky Krumlov?

Kijk bij een stedentrip naar Praag eens wat verder dan Praag alleen. Het stadje Cesky Krumlov verdient zeker de aandacht en is een leuk uitstapje vanuit Praag - een prachtig bewaard historisch centrum, leuke winkeltjes en een imposant kasteel.†

Praag_cesky-krumlov

Waar ligt Cesky Krumlov?

Cesky Krumlov ligt in de regio Zuid-Bohemen, 24 kilometer van Cesky Budejovice in een dal van de hier kronkelige Moldau en ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Praag. Bezoek beide steden om een goede indruk te krijgen van prachtige Tsjechische historische steden.

Tip: maak een excursie naar†Cesky Krumlov en Cesky Budljovice!
Het is mogelijk om vanuit Praag met een bus onder begeleiding van een gids een excursie te maken naar Cesky Krumlov en Cesky Budejovice. Als je deze excursie online boekt, krijg je korting!

Boek hier een excursie naar Cesky Krumlov en Ceske Budijovice

Praag_cesky-krumlov

Oude kunst
Trappetjes en smalle straatjes leiden naar het marktplein van Cesky Krumlov met gezellige restaurants en terrasjes. De blikvanger is het renaissance raadhuis met een gotische arcadenhof. Vlakbij het marktplein staat de Sint-Vituskerk gebouwd in de vijftiende eeuw en ingrijpend gerestaureerd in de negentiende eeuw.

Praag_cesky-krumlov

Moderne kunst
Houd je meer van moderne kunst? Loop op je gemak door het stadje en let goed op, want je ziet vreemde kunstwerken in stegen, zitbankjes die gedeeltelijk uit doornen bestaan en een aantal voordeuren met een reusachtige deurklink. Breng ook een bezoekje aan het Egon Schiele Kunstcentrum, genoemd naar de gelijknamige Oostenrijkse kunstschilder en tekenaar wiens stijl gekenmarkt wordt door Art Nouveau en expressionisme.

Praag_cesky-krumlov

Het kasteel
Loop door hobbelige straatjes van Cesky Krumlov en vroeg of laat kom je onvermijdelijk aan de voet van een imposant oprijzend kasteel dat stamt uit de dertiende eeuw. Dit gigantische kasteel telt maar liefst driehonderd vertrekken en heeft vijf binnenplaatsen. Het interieur is indrukwekkend. In de gangen en zalen zijn schilderijen, gobelins, beelden, houtsnijwerk, porselein en meubels tentoongesteld. Vanaf het kasteel heb je een fraai panorama-uitzicht over Cesky Krumlov. Let op: het kasteel is gesloten van 1 november tot en met 31 maart.

Praag_cesky-krumlov

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.