karelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Becherovka, specialiteit uit Karlovy Vary

Toen een Boheemse apotheker samen met stoker-slijter Johann Becher begin negentiende eeuw een medicijn had gevonden dat maagpijn verlichtte, wist niemand dat Bechers naam wereldberoemd zou worden. Dit drankje is bekend onder de naam Becherovka, een soort kruidenbitter met een alcoholpercentage van 38%. De smaak van dit drankje is gember-kaneelachtig.†Wil je weten hoe Becherovka gemaakt wordt? Ga dan naar het Becherovka Museum in Karlovy Vary.†


Praag_becherovka-museum-in-karlovy-vary.jpg

Becherovka Museum
Breng een bezoekje aan het Becherovka museum in Karlovy Vary wanneer je alles over de geschiedenis wilt weten en wanneer je gratis Becherovka wilt proeven. Je kunt het museum alleen bezoeken door deel te nemen aan de rondleiding. In de wachtruimte hangt een bordje waarop staat in welke taal de volgende tour is. Een interessant onderdeel van de rondleiding is de vatenbunker. Je loopt door onderaardse tunnels met aan weerszijden eikenhouten vaten waarin de Becherovka twee maanden rijpt. De rondleiding eindigt in het proeflokaal.

Becherovka en Jan Becher
De familie Becher waren Sudeten-duitsers uit Karlovy Vary waar zij Becherovka stookten, een populair drankje. Nadat zij in 1945 door de communisten het land waren uitgezet, werd hun goedlopende bedrijf een staatsbedrijf dat vrijwel uitsluitend voor de toenmalige Tsjechoslowaakse markt produceerde. Na de val van het communisme wordt Becherovka geprivatiseerd en is nu in handen van Pernod Ricard.

Becherovka kopen in Praag
Becherovka wordt gemaakt van 100% natuurlijke producten en bronwater van Karlovy Vary. Het recept is uiteraard geheim, maar wel staat vast dat er exotische kruiden gebruikt worden. Becherovka wordt meestal puur gedronken maar soms ook met tonic en een paar druppeltjes citroensap. Deze likeur is overal in Praag te koop; in souvenierwinkels, supermarkten en kruidenierswinkeltjes. Wanneer je Becherovka koopt, mijd dan de toeristenwinkels want daar betaal je 'toeristenprijzen'. Loop even binnen bij een Albert Supermarkt (bijv het filiaal op het Wenceslasplein) en je betaalt wat een Tsjech betaalt.

Adres:Becherovka Museum,†T.G. Masaryka 57,†Karlovy Vary†

Openingstijden:†7 dagen per week van 09.00 tot 17.00 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.