praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Praag bierhoofdstad van Europa

Voor een geslaagde stedentrip naar Praag, heb je slechts één Tsjechisch woord nodig: pivo – bier, en misschien een tweede pivnice – de plaats waar het bier gedronken wordt, de biertuin dus. Veel bier drinken is de norm want Praag is de bierhoofdstad van Europa. Maak het jezelf makkelijk en boek een bierproeverij. Met zoveel smakelijk bier is het dan ook niet verwonderlijk dat de Tsjechen wereldrecordhouders bierdrinken zijn en per persoon per jaar 150 liter achteroverslaan. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Pilsner, Budweiser en Budvar zijn populair. Iedere pivnice, bierlokaal,  is gespecialiseerd in een bepaald merk.

Praag_praag-bierhoofdstad.jpg Bierhoofdstad Praag
Literpullen pivo ploffen met regelmaat op de houten tafels in de pivicne, want wat verwacht je anders in de bierhoofdstad Praag? Een bierviltje wordt gebruikt als telraam, een verticaal streepje voor elk glas bier. Wanneer je betaald hebt, een horizontaal streepje erdoorheen. Als je niets zegt verschijnt er een literpul. Als onervaren toerist stamel je malé pivo, een kleintje, en dan staat er een halve liter bier voor je neus.

Tip van de redactie van Praag-Nu:
Boek een Praag bierproeverij tour!  Je bezoekt een aantal biertuinen, je proeft Tsjechische biergerechten, je bezoekt het Biermuseum en drie halve literpullen bier zijn gratis!

Boek hier een Praag Bierproeverij Tour!

Bierprijs
De prijs van pivo varieert van € 0,95 to € 4,-, afhankelijk of je in het centrum of in een buitenwijk van Praag bent. Waar ter wereld is bier goedkoper dan frisdrank of mineraalwater? Geen wonder dat opa’s, oma’s, vaders, moeders en toeristen al vroeg in de pivnice zitten. Wie geen zin in Tsjechisch bier heeft bestelt een cappuccino of Tsjechische koffie, met drab op de bodem. Of je nu Budvar, Budweiser of Flek drinkt, Na Zdravi, proost! 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.