praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Leuke tussenstops op de route naar Praag

Stel dat je met de auto op vakantie wilt naar Praag. Dan is het natuurlijk erg fijn om de reis voor jezelf zo aangenaam mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het nemen van regelmatige eetpauzes en plaspauzes, maar daarnaast kan het ook een erg goed idee zijn om op je route naar Praag in bepaalde steden, die op zich ook een bezoekje waard zijn, even een kijkje te nemen. Wij tippen vier steden op de route naar eindbestemming Praag die een bezoekje waard zijn.

Praag_tynkerk_oudestadsplein

Münster 
Münster is een redelijk grote stad in het westen van Duitsland. De stad telt zo’n 310.000 inwoners en staat bekend om verschillende bezienswaardigheden. Eén van deze bezienswaardigheden is de Friedenssaal. De Friedenssaal wordt beschouwd als de belangrijkste ruimte in Münster met een interessante geschiedenis. Andere toeristische attracties in de stad zijn onder anderen de Dom van Münster en de Sint-Lambertuskerk.

Wolfsburg
Zo’n 250 kilometer ten oosten van Münster ligt Wolfsburg. De bekendste bezienswaardigheid van Wolfsburg is de zogeheten Autostadt. De Autostadt staat naast een fabriek van Volkswagen en bevat talloze paviljoens en een museum. Het is een zeer populaire attractie onder toeristen. Ook het kunstmuseum van Wolfsburg en Schloss Wolfsburg zijn bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. 

Hannover
Nog een stuk verder ligt een nog grotere en bekendere Duitse stad, namelijk Hannover. Hannover telt ruim een half miljoen inwoners. De stad staat onder andere bekend om de Marktkirche, een kerk die gebouwd werd in de dertiende eeuw. Hannover ligt overigens aan een bekende rivier, rivier de Leine. Verder staan in Hannover veel grote en bekende bedrijven zoals TUI, Volkswagen en Varta. De stad staat ook bekend om de professionele voetbalclub Hannover 96. 

Dresden
Als laatste stop voor aankomst bij de eindbestemming Praag is Dresden een absolute aanrader. De Frauenkirche is zeer populair onder bezoekers van de stad en trekt veel toeristen met haar indrukwekkende uiterlijk. Ook het operahuis Semperoper Dresden is een bekende bezienswaardigheid. Dresden heeft overigens net als Hannover meer dan een half miljoen inwoners. 

Ga voorbereid op reis
Als je dan eenmaal hebt besloten op vakantie te gaan met de auto is het van cruciaal belang dat je wel met een goede autoverzekering de weg op gaat. Er kan immers van alles gebeuren en een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor het berekenen van je autoverzekering voor jezelf kun je het beste bij een onafhankelijke vergelijker kijken. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.