praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Nationale en internationale bestemmingen vanaf Florenc busstation

Florenc busstation is het begin- en eindpunt van internationale bussen. Florenc is ook het vervoerscentrum voor bestemmingen binnen Tsjechië. Het busstation ligt net buiten het centrum van Praag en is gemakkelijk te bereiken met metrolijn B en C en tram 3 of 8. Het is heel goed mogelijk om vanuit Praag een dagtocht naar Dresden te maken – 's morgens vroeg weg, 's avonds laat weer terug.

Florenc is goed bereikbaar van metrostation Muzeum in Praag, aan de kant van het Nationaal Museum op het Wenceslasplein, en metrostation Mustek, aan de tegenovergelegen kant van het plein. Het zijn maar twee stations naar Florenc.

Praag_florenc_bus_station_prague_1.JPG

Van metro Florenc naar het busstation
Volg op het metroperron bordjes met 'bus'. Wanneer je uit het metrostation komt, ga je rechts en je ziet Zizkov Bus Centrum. Je loopt via een tunnel onder de rijweg door. Volg de bordjes wanneer je uit het tunneltje komt - sla rechts af en het nieuwe busstation is pal voor je. Wanneer je met de auto wordt gebracht, is er een betaalparkeerplaats voor 20 auto's naast het busstation.

Praag_florenc_bus_station_prague_2.JPG

Kaartjes kopen
Het busstation opent 's morgens om 05.30. Er zijn een stuk of twintig verkooppunten en een zevental maatschappijen die kaartjes verkopen. Je vindt hier o.a. Eurolines, Capital Express, Meinfernbus en Student Agency. De mini supermarkt is open van 05.30 tot 22.00 uur.

Faciliteiten
Op het busstation is gratis WiFi, wisselkantoortje, fast food, left luggage, WC en douches. Ook is er een kiosk met Tsjechische kranten. Hier koop je metro- en tramkaartjes en plattegronden. De dichtsbijzijnde geldautomaat is in de hal van het metrostation Florenc. Verder staan er overal banken waar je kunt zitten wachten op je bus.

Suggesties
*Knoop een paar dagjes Berlijn aan je weekendje in Praag. Het is 5 uur van Praag naar Berlijn. Meinfernbus en Student Agency rijden deze route.
*Vind je 5 uur te lang, ga dan mee tot Dresden. Dat duurt maar twee en een half uur.
*Of ga met de bus naar Boedapest, via Brno (twee en een half uur), Bratislava (vier uur en 15 minuten) en Gyor (vijf en een half uur). Boedapest – Praag is 7 uur.

Busmaatschappijen
De medewerkers van de busmaatschappijen in de kantoortjes op het busstation spreken vrijwel altijd (een beetje) Engels. De volgende busmaatschapijen hebben een website ook in het Engels.
Nationale en internationale bestemmingen – Student Agency, Meinfernbus en Eurolines.

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.