praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Vliegen met Transavia van Eindhoven naar Praag

Transavia vliegt vanaf 19 februari 2016 van Eindhoven Airport naar Praag. Dat is goed nieuws! Een weekendje of weekje Praag was nog nooit zo makkelijk. Eindhoven Airport is betrekkelijk klein - inchecken en door security gaan gaat snel. Eenmaal ingecheckt heb je een keur van mogelijkheden om de wachttijd door te brengen (met gratis WiFi); een beetje shoppen (voor typisch Nederlandse produkten) of gezellig een kopje koffie drinken met uitzicht op komende of vertrekkende vliegtuigen.

Een weekend of (mid)week naar Praag? Met Transavia vlieg je in ruim een uur van Eindhoven Airport naar Prague Václav Havel Airport. Zo houd je genoeg tijd over om de prachtige Karelsbrug, St. Vitus-Kathedraal, John Lennon Muur en vele andere attracties van de Gouden Stad te bezoeken.

Lees hier alles over Transavia's voordelige vliegtickets naar Praag.

Eindhoven Airport
Eindhoven Airport is maar een kwartiertje met de auto van het centrum van Eindhoven. Parkeren op Eindhoven Airport is nog steeds goedkoop en er is meestal plaats genoeg. Bus 400 en 401 brengt je rechtstreeks van het centraal station van Eindhoven naar de Airport, onderweg zie je leuke delen van de stad zoals Strijp-S en het Evoluon. Lees hierover op Eindhoven-Now.nl.

Praag_transavia_praag.jpg

Vanuit België naar Eindhoven Airport
Airexpressbus onderhoudt drie maal daags een dienst van Antwerpen via Turnhout naar Eindhoven Airport.

Zes vluchten per week
Transavia vliegt zes keer per week van en naar Praag. Op zaterdag zijn er geen vluchten. Online boeken is eenvoudig en betalen doe je met iDeal, creditkaart of Paypal. Bij de prijs is inbegrepen één stuk handbagage van maximaal 10 kilo.

Van Vaclav Havel Airport naar het centrum van Praag
Vaclav Havel International Airport ligt vijftien kilometer ten noordwesten van het centrum van Praag. Neem bus 119 naar metrostation Veleslavin stap daar op Metro lijn A en in veertig minuten ben je in het centrum van Praag. Veleslavin is een betrekkelijk nieuw metrostation aan de verlengde lijn A. Helaas is bij de planning geen rekenning gehouden met reizigers die zware koffers bij zich hebben: er is geen roltrap.

Tip van de Redaktie van Praag-Nu: Neem de airport shuttle met korting en vermijd gezeul met koffers!

Klik hier voor Airport Shuttle met korting

Praag_reizen-transavia

Online boeken
Op de website van Transavia kun je in het maandoverzicht eenvoudig alle vluchten in de betreffende maand bekijken. Ook staan de prijzen hierbij vermeld. Zo kun je gemakkelijk de goedkoopste vluchten op jouw favoriete data selecteren. Het aangegeven tarief is inclusief belastingen en toeslagen. Vul hierna de gevraagde persoonsgegevens in. Vervolgens kun je betalen met iDeal, creditkaart of Paypal. Na de betaling krijg je direct per e-mail een boekingsbevestiging en het vliegticket toegestuurd. Deze kun je zelf thuis uitprinten. 

Extra diensten 
Je hebt de mogelijkheid om verschillende diensten aan de vlucht toe te voegen. Bij de vliegreis is standaard één stuk handbagage van maximaal 10 kilo per persoon inbegrepen. Tegen een meerprijs, vanaf 10 euro per vlucht, kun je hier ruimbagage aan toevoegen. Wanneer je voorkeur hebt voor een bepaalde plaats in het vliegtuig kun je voor € 7,50 jouw favoriete plek met extra beenruimte, aan het raam of aan het gangpad kiezen. Ook kun je voor slechts 1 euro de ‘Flex 48 uur Service’ toevoegen. Dit houdt in dat je binnen 48 uur na de boeking gratis de passagiersgegevens en de datum, tijd en route van de vlucht kunt veranderen. Ideaal dus, wanneer je nog ergens over twijfelt.

Rotterdam Airport
Transavia vloog eerder ook vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Praag. Deze vluchten zijn gestopt. Zodra de vluchten Rotterdam-Praag weer worden opgepakt zullen wij dat hier melden.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.