praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldau

Met het vliegtuig naar Praag

Je kunt per bus, auto of trein naar Praag reizen, maar het vliegtuig is verreweg het snelst. Maar vanaf welke vliegvelden kun je reizen, en hoe boek je de goedkoopste vliegtickets naar Praag? We leggen het uit.

Vanaf welke vliegvelden in Nederland vlieg je naar Praag?
Vanuit Nederland kun je momenteel alleen vanaf Amsterdam-Schiphol met een directe vlucht naar Praag reizen. Voorheen was het ook mogelijk om vanaf Eindhoven (Wizzair) en Rotterdam (Transavia) te vliegen, deze verbindingen zijn echter komen te vervallen.

Vanuit Amsterdam kun je met Czech Airlines, Easyjet, KLM of SmartWings naar Praag vliegen. Uitwijken naar het buitenland kan ook – vanaf Düsseldorf en Keulen (Duitsland), of de Belgische luchthavens in Brussel en Charleroi vertrekken dagelijks rechtstreekse vluchten naar Praag. Vliegtickets naar Praag kan je vinden via de diverse ticketvergelijkers.

Praag_vliegveld-airport

De vliegvelden van Praag
Praag beschikt over één vliegveld, genaamd Václav Havel Airport. Deze luchthaven ligt ten westen van de Tsjechische hoofdstad en beschikt over 4 terminals. Alleen de terminals 1 en 2 worden gebruikt voor passagiersvluchten. Hoewel Praag over slechts 1 vliegveld beschikt, is het wel het belangrijkste vliegveld in Midden- en Oost-Europa.

Het vervoer vanaf het vliegveld in Praag naar het centrum
Praag Airport ligt op 20 kilometer afstand van het centrum van Praag. Er is geen directe metro- of treinverbinding, maar hier wordt aan gewerkt. Je kunt ook met de bus naar het centrum reizen. Je hebt hiervoor de keuze uit diverse mogelijkheden. De beste optie hiervoor is de Airport Express. Deze vertrekt 2 keer per uur. De reisduur met de Airport Express bedraagt iets meer dan een half uur. Vanzelfsprekend kun je ook een taxi nemen, maar dan ben je wel duurder uit. Houd rekening met een prijs tussen 25 en 30 euro. Met een taxi ben je ongeveer 30 minuten onderweg.

Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven in Praag kost. Je weet zo vooraf precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf de luchthaven van Praag

Praag_taxi-luchthaven

Goedkope vliegtickets naar Praag
Natuurlijk wil je een reis naar Praag zo voordelig mogelijk boeken. Er zijn diverse online prijsvergelijkers waar je vliegtickets naar Praag kan boeken. Wil je zo goedkoop mogelijk naar Praag? Vlieg dan op een doordeweekse dag, buiten de drukke vakantieperiodes. Houdt er, als je een losse vliegticket boekt, rekening mee dat last minute vliegtickets vaak duurder zijn dan tickets die wat verder vooraf geboekt zijn. Praag_vliegveld-airport

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.