praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Mogelijkheden om naar Praag te vliegen

Er zijn diverse opties om naar Praag te kunnen vliegen. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.

Vliegen vanaf Amsterdam†
Smart Wings is een relatief nieuwe Tsjechische low-budget vliegmaatschappij die vanaf Amsterdam naar Praag vliegt. Verder kun je ook met KLM Airlines, Czech Airlines en Easyjet naar de Tsjechische hoofdstad vliegen.

Vliegen vanaf Rotterdam†
Naast Amsterdam kun je in Nederland ook vanaf Rotterdam naar Praag vliegen. Dit kan onder andere met de vliegmaatschappijen Transavia en de Pools-Hongaarse prijsvechter Wizz Air. Deze laatstgenoemde voert hoofdzakelijk vluchten uit in Centraal-Europa en vliegt op Brno, met een goede treinverbinding met Praag.

Praag_vliegveld

Goedkoop vliegen vanuit Duitsland en BelgiŽ naar Praag
Naast verschillende vliegopties vanuit Nederland, is het ook mogelijk om vanuit het buitenland naar Praag te vliegen. Dit kun je onder andere doen vanuit Duitsland en BelgiŽ. In Duitsland kun je vliegen vanaf Hamburg, Weeze, Berlijn en DŁsseldorf en in BelgiŽ vlieg je vanaf Brussel en Charleroi.

Vliegtickets, hotels en huurauto's vergelijken
Vliegtickets vergelijken naar Praag kun je eenvoudig online doen. Ook ideaal wanneer je een auto en hotel wilt boeken. Vaak is dit zelfs goedkoper via een vergelijkingswebsite, dan wanneer je alles apart van elkaar boekt.

Het centrum bereiken vanaf het vliegveld
Heb je een vliegticket geboekt naar Praag? Dan kom je aan op luchthaven VŠclav Havel, voorheen Ruzyne. Het centrum van de stad is gemakkelijk per bus of taxi te bereiken. Een ritje naar het centrum met de taxi duurt maximaal een half uurtje. Wel is het belangrijk dat je vooraf een goede prijs afspreekt met de taxichauffeur. Meestal ligt de prijs om en nabij de Ä 25,00.

Geniet van je vakantie in Praag
Geniet met volle teugen van je vakantie in Praag. Er valt voldoende te beleven in deze bijzondere stad. Beroemd is de Karelsbrug waar je eigenlijk niet omheen kunt. De brug neemt een prominente plaats in deze historische stad in. Verder is De Praagse Burcht een echte aanrader. Dit is het grootste burchtgebied ter wereld!

Laat je verrassen en boek een mooie stedentrip naar Praag!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.