praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Hoe kun je Praag bereiken vanuit Nederland?

Praag, de hoofdstad van TsjechiŽ, is een prachtige bestemming voor een stedentrip of lang weekend. Praag ligt op een afstand van 900 kilometer van Amsterdam en kan gemakkelijk bereikt worden met de auto, de trein en natuurlijk het vliegtuig.†

VŠclav Havel International Airport ligt vijftien kilometer ten noordwesten van Praag. Het openbaar vervoer brengt je in veertig minuten naar het centrum van Praag. Vliegen is verreweg de snelste manier om in Praag te komen. Maar de auto is ook een optie omdat je lekker kunt doorrijden op de Duitse snelwegen. De trein is comfortabel maar je moet wel twee of drie keer overstappen.Praag_Vliegveld
Met de auto naar Praag
Praag is makkelijk in een dag met de auto te bereiken. De snelste en rustigste route is via Oberhausen, Dortmund, Kassel Leipzig, Dresden en dan over de E55 †naar Praag Wanneer je het beste bier van Tsjechie wilt proeven neem de route via Keulen, Frankfurt, Nurenberg en dan Plzen want daar wordt het beroemde Pilsner Urquell gebrouwen.

Als je in Praag bent aangekomen kun je over het algemeen je auto parkeren bij je hotel of in een grote parkeergarage aan de rand van Praag. De parkeergarage is verreweg het handigst omdat je dan niet door het centrum van Praag hoeft te manoevreren en veel hotels in het centrum hebben geen eigen parkeerplaats.

De Tsjechische verkeersregels zijn overwegend hetzelfde als bij ons. Let op dat je ook overdag met dimlicht rijdt. Er geldt een volledig alcoholverbod ook roken en mobiel bellen zijn tijdens het rijden verboden. Verder heb je een tolvignet nodig voor snelwegen en autowegen. Dit vignet is verkijgbaar bij Tsjechische grensovergangen, benzinestations en in Tsjechische postkantoren. Kies je voor de auto, bereid je dan ook goed voor door zomerbanden te nemen.†

Met de trein naar Praag
Met de trein naar Praag is snel en comfortabel. Er is geen rechtstreekse treinverbinding vanaf Nederland naar Praag. Je reist overdag met een overstap in Berlijn, of in Nurenberg met een overstap op de Deutsche Bahn bus.

Met het vliegruig naar Praag†
De meeste mensen kiezen voor het vliegtuig†want dit is †verreweg de snelste†manier om in Praag te komen. Wanneer je met een budgetmaatschappij vliegt is de prijs zeer aantrekkelijk. De vliegtijd is ongeveer anderhalf uur. Op de kleinere luchthavens hoef je geen uren van te voren aanwezig zijn en wanneer je online incheckt en geen drop-off bagage hebt, is veertig minuten voor vertrek aankomen ruim voldoende. Transavia vliegt van Eindhoven Airport, Easyjet vanaf Amsterdam. Ryanair vliegt vanaf Brussel Charleroi naar Praag.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.