praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Low budget vliegen naar Praag

Low budget vluchten naar Praag vertrekken vanaf Amsterdam. Er zijn geen vluchten meer vanaf Rotterdam en Eindhoven. Easyjet vanaf Schiphol en low budget maatschappij Wizzair zijn een goede keus. Wizzair vliegt van Eindhoven Airport maar niet naar Praag, wel naar Brno. Vanaf Brno is er een uitstekenden treinverbinding met Praag.

Praag_wizzair-budget-eindhoven-praag.jpg

Vliegen naar Praag met Wizzair is niet helemaal waar. Wizzair vliegt niet rechtstreeks naar Praag maar wel naar Brno. Wanneer je in zuid-Nederland woont, is Wizzair de beste budget keus. Wanneer je lid bent van de Wizzair Discount Club, heb je nog meer voordeel.

De vliegtijd naar Brno is anderhalf uur. De afhandeling op zowel Eindhoven Airport als in Brno is snel omdat het beide kleine luchthavens zijn. Bij aankomst in Brno staat de stadsbus voor de aankomsthal. Het buskaartje koop je bij de automaat met gepast geld of bij de krantenkiosk in de aankomsthal. De rit naar het station is 20 minuten. De afstand naar Praag Centraal (Praha hlavní nádrazi, afgekort Praha hl.n) is 250 km en de trein doet daar twee en een half uur over en kost ongeveer 10 euro. Wanneer je met twee personen of meer reist vraag dan een groepskaartje (ook voor twee personen..). De eerste persoon betaalt de volle prijs, alle anderen de helft.

Wanneer je genoeg tijd hebt, is het een aanrader om een bezoekje aan Brno te brengen. De stad is weliswaar kleiner dan Praag, maar wel heel mooi en handzaam.

LET OP: Wizzair heeft afwijkende regels voor handbagage 

Lees ook: Mummies en modernistische architectuur in Brno 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.