praag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Met de fiets naar Praag

De keuze van het vervoersmiddel voor een vakantiebestemming is van veel zaken afhankelijk. Praag past perfect in het rijtje van bestemmingen dat je op verschillende manieren kan bereiken. Met de auto, bus, trein en het vliegtuig, maar ook per fiets!

Praag_fietsenPraag is een aantrekkelijke stad voor jongeren, hip en trendy, en voor ouderen, historie en veel bezienswaardigheden.†Je kan er baden in luxe of op een goedkope manier verblijven en wat van de cultuur meenemen. Als je voor deze laatste manier kiest wil je waarschijnlijk ook niet te veel geld uitgeven aan je vervoer. Een ideaal vervoersmiddel is dan de fiets.

Voordelen van de fiets
Praag is zo'n 1000 km in mooie fietswegen verwijderd van Nederland. Wat betekent dat het gemakkelijk te bereiken is met het vliegtuig en de auto. Maar deze zijn maar half zo leuk, duurder en vervuilender dan de fiets. Met de fiets bereik je Praag in een kleine twee weken. De weg ernaartoe is dan niet meer gewoon je verplaatsing maar een vakantie op zich waar je van kan genieten. En in de stad kun je je gemakkelijk en goedkoop verplaatsen. Wil je niet naar Praag fietsen, dan bestaat altijd nog de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende fietstours door de stad.

Route
fietsen-naar-praagIn Nederland kun je vertrekken vanaf verschillende punten en via de alombekende knooppunten de Duitse grens bereiken. In Duitsland kun je bijv. via de Rijn en de Lippe fietsen, dit zijn prachtige trajecten. Aangezien de trajecten langs de rivieren lopen, zijn dit soort fietsroutes ook gemakkelijk te berijden voor onervaren fietsers. Men heeft wel een degelijke fiets en fietsuitrusting nodig voor deze lange tocht. Voorzie zeker je kinderen maar ook jezelf van een stevige fietshelm, deze kan je ook online vinden en aankopen.

Na een tijdje zal je de beslissing moeten maken of je verder blijft fietsen door het gewone land of dat je even met de fiets op de trein springt tot waar je weer de Diemel, Weser en Werra kan volgen. Zo ben je al een heel eind verder en kan je nog altijd via kleinere rivieren, andere gezellige paden of per trein verder trekken. Er zijn oneindig veel mogelijkheiden en ook een schat aan bezienswaardigheden op je weg. Eenmaal in Praag aangekomen bent, zal je een voldaan gevoel hebben en kan je je laten verwennen door de schoonheid van de stad!†

(Bron: Bikester.nl)†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.