praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Met Wizzair van Eindhoven naar Praag

Wizzair is een Hongaarse maatschappij en vliegt vanaf januari 2013 niet meer van Eindhoven naar Praag. Je kunt wel naar Brno vliegen. Er is vandaar een goede treinverbinding met Praag.

Praag_Wizzair-at-Eindhoven-Airport.jpgOp Eindhoven Airport staan de paars-roze Wizzair vliegtuigen voor je klaar voor een goedkope vlucht naar Praag. Als je flexibel bent in de dagen dat je een stedentrip wil maken, dan kun je vaak heel goedkope vliegticktets naar Praag vinden. Zoek een plaatsje bij het raam of aan het gangpad en zijg neer in de met leer  beklede stoelen van hun vloot die bestaat uit Airbus A320-200 toestellen. Wizzair biedt behoorlijk veel beenruimte.

Heb je extra lange benen, reserveer dan Wizz XXL extra beenruimte voor een klein bedrag per vlucht.  Eén stuks handbagage is toegestaan en mag niet zwaarder zijn dan 10 kilo. Sjoemelen is onmogelijk omdat je koffertje gewogen wordt voordat je doorloopt naar de security check. Is je handbagage te zwaar, dan moet je bijbetalen.

Een jaarlijkse bijdrage van € 29,99 maakt je lid van de Wizz Xclusive Club en geeft €10 korting op elke enkele reis. Dus twee keer met Wizzair naar Praag en je hebt je inleg eruit. Natuurlijk kun je ook een van de andere Wizzair bestemmingen kiezen. Wizzair vliegt vanaf Eindhoven naar Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, DebrecenGdansk, Katowice, Riga, Skopje, Sofia, Vilnius Warschau en Wroclaw.

Een klein minpuntje bij het online boeken is dat je verplicht bent een mobiel nummer op te geven. Mocht je dat niet hebben, geef dan het nummer van je zoon, dochter of vriend. Als je niets invult, kun je niet verder met je boeking.

De bemanning serveert hapjes en drankjes die goedkoper zijn dan bij andere budget maatschappijen. Wizzair vliegt naar Praag in ongeveer anderhalf uur. Transfer van Praag Airport naar het centrum is een uur. Het maakt niet veel verschil of je openbaar vervoer of een taxi neemt, natuurlijk wel in de prijs.

Gerelateerde artikelen:
Van Praag Airport naar het centrum van Praag 
Low budget vliegen naar Praag 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.