praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Lonely Planet Pocket Prague

Lonely Planet Pocket Prague is een van de beste en meest complete reisgidsen voor Praag. De Engelstalige gids wordt geleverd met een uitneembare stadsplattegrond van Praag, compact formaat en gemakkelijk mee te nemen.

Praag_Boeken_LonelyPlanet.jpgDe Lonely Planet Pocket reeks is de bijbel van de reisgidsen. Handzaam formaat en degelijk ingebonden, is deze gids een plezier om mee te nemen. De inhoud is degelijk, gedetailleerd en overzichtelijk. De bladzijden zijn ingedeeld in twee kolommen wat het lezen vergemakkelijkt.

Bezienswaardigheden in Praag worden per wijk beschreven. Niet alleen wordt er aandacht besteedt aan de toeristische wijken zoals Hradcany (met de Praagse burcht), Stare Mesto (met het Oudestadsplein en de Astronomische klok) en Nove Mesto (winkel en uitgaanscentrum), ook is er aandacht voor minder toeristische wijken zoals Zizkov, Holesovice en Smichov. Een pluspunt is dat er voor elke wijk een walking tour wordt gegeven met een plattegrondje van de route.

Het shopping gedeelte beslaat bijna twintig bladzijden en geeft leuke suggesties voor designer boetiekjes, tweedehands bazars en winkels waar je Boheems kristal kunt kopen. Het Eating en drinking deel heeft uitstekende suggesties voor leuke cafeetjes, restaurants en biertuinen.

Lonely Planet Pocket Prague
Lonely Planet, 2022
ISBN 9781787017504
€ 10,95

Bestel Lonely Planet Prague bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.