www.praag-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Bramborak vullend maar lekker

Wanneer je bramborak, aardappelpannenkoek, eet in een restaurant zijn ze soms niet zo lekker. Vaak zijn ze te donker gebakken en te vet. Dat moet lekkerder kunnen, dacht de redactie van Praag-Nu, en ging op zoek naar het beste recept.

De redactie van Praag-Nu zocht in haar uitgebreide collectie kookboeken en vond: De Boheemse Keuken geschreven door J. Fialova en K. Styblikova. Dat klinkt heel Tsjechisch. Het boek is uitgegeven in 1983. In die dagen aten de Tsjechen nog niet zo gezond. In alle recepten wordt geadviseerd reuzel, vet of ganzenvet te gebruiken. In het onderstaan recept kan dit vervangen worden door olijfolie of zonnebloemolie.

Aardappelpannenkoek - bramborak

Praag_bramborak-aardappelpannenko.jpgIngrediënten
* 6 grote aardappels (schillen en rauw raspen)
* 1 kopje melk
* 2 eieren
* 1 tl marjolein
* 1 mespuntje peper
* 1 teentje knoflook
* snufje kummel
* 1 tl zout (of minder)
* 6 el bloem
* vet (volgens het oorspronkelijke recept, beter is om olijfolie of zonnebloemolie te gebruiken)

Benodigdheden
* rasp
* koekepan
* knoflookpers

Bereidingswijze
1. Rasp de gewassen en geschilde aardappels
2. Giet de melk erover (dan verkleuren ze niet)
3. Roer door dit mengsel de geperste knoflook, zout, marjolein, peper, kummel
4. Kluts de eieren erdoor
5. Roer de  bloem erdoor
6. Verhit de olie in de pan en giet het vloeibare deeg erin 
7. Goed doorbakken tot de pannenkoek krokant is.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.