praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Outdoor fitness training in het park

Outdoor fitness training in Praag doe je gewoon in een van de parken in de stad. Buiten sporten heeft voordelen, zoals veel frisse lucht en dat helpt je niet alleen je fysieke maar ook je mentale gezondheid een boost te geven. Een ander groot pluspunt is dat je geld bespaart want outdoor fitness training is gratis met als extraatje een flinke dosis vitamine D. Vergeet de dure sportschool en ga naar buiten en doe outdoor fitness in een van de parken van Praag. Er zijn zoveel parken in de stad dat je elke keer dat je traint een ander park kunt kiezen.

Outdoor fitness
Outdoor fitness training is natuurlijk niet hetzelfde als trainen in een gym want buiten zijn er minder toestellen. Basisoefeningen kun je altijd doen, op de brug met gelijke of ongelijke leggers, op een crosstrainer, airwalker of twister. Doe pull-up, push-ups en squats. Als je wil klimmen, ga je naar de klimmuur in Gutovka outdoor sport centrum. Outdoor fitness is populair in Praag. Heel veel parken zijn geschikt om te joggen, skaten en hardlopen. Vaak is er een speciaal deel in het park met fitnesstoestellen. Outdoor fitness is ook een uitstekende manier om samen met Tsjechen te sporten en gelukkig spreken de meeste jonge mensen Engels.

Praag_gutovka_praag_2.jpg

6x Fitness in het park

1. Fitnesspark RVL 13 in Riegrovy Sady 28. Het Riegrovy park is groot en er zijn hoogteverschillen en het is dus zeer geschikt voor hardlopen, joggen en fietsen. Er zijn fitnesstoestellen en een grasveld voor yoga en andere oefeningen. Het park is populair en vooral na zessen en op zaterdag is het erg druk. Tram 6, 11 of 22 naar de halte Italska. Het Riegrovy park is op 3 minuten loopafstand van de tramhalte.

2. Sacre Coeur park, Kartouzska straat 10, een loopbrug verbindt het park met het winkelcentrum Novy Smichov. Betrekkelijk klein park met een fitness trail met zes fitnesstoestellen. Bij elk staat een bordje met aanwijzigingen voor oefeningen en hoe het toestel werkt. Metro lijn B naar station Andel. Op de eerste verdieping (bij de toiletten) van winkelcentrum Novy Smichov is de loopbrug.

3. Outdoor fitness stezka Rokytka, Pod Spalovnou, niet in het centrum maar zeker de moeite waard. Je vind hier een fitness trail met 25 apparaten en aanwijsborden met oefeningen. Er zijn regelmatig gratis sessie met een coach. Tram 3 of 8 naar de halte U Elektry. De U Elektry straat volgen links af bij Pod spalovnou, 5 minuten lopen vanaf de tramhalte.

4. Letna park is ideaal voor outdoor fitness. Een lus van 1,5 kilometer rond het park is perfect voor hardlopen, fietsen en rolschaatsen. Het park beschikt over een tennisbaan, een plek om te tafeltennissen en petanque te spelen. Neem vanaf het Oudestadsplein de Pařížská straat, steek de Svatopluk Čech Brug over. De fitness training begint direct hier omdat je een lange trap naar boven moet beklimmen.

5. Gutovka is een groot openlucht sportcentrum met een beachvolleybalveld, voetbalveld, klimmuur, multifunctioneel veld (ideaal voor basketbal of volleybal) en een groot skatepark. Toegang is gratis maar voor sommige activiteiten zoals de klimmuur moet betaald worden. Heel populair en altijd druk, maar genoeg plaats om te trainen. Op het terrein is ook een restaurant en een kleine biertuin. Neem de groene metrolijn A naar station Strašnická, loop door de voetgangerstunnel en je komt vanzelf in Gutovka.

Praag_gutovka_praag_3.jpg

6. Stromovka Park is uitgestrekt en geschikt om te fietsen, joggen en hardlopen, dat gecombineerd kan worden met krachttraining. Je kan hier terecht op horizontale balken van drie verschillende hoogtes, een evenwichtsbalk en voltige-apparaten. De outdoor fitness Stromovka bevindt zich aan de westzijde van het park. Stromovka ligt naast het tentoonstellingsterrein Výstaviste. Neem tram 5, 12 of 17 naar halte Výstaviste.

Fitness op de fiets
Wil je sportief bezig zijn én Praag bekijken, ga dan mee op een georganiseerde fietstocht. Groepjes van tien personen maximum en begeleiding van een ervaren gids die alles weet over fietsen en de bezienswaardigheden van Praag op zijn duimpje kent. Ben je niet zó sportief, neem dan een electrische fiets! Goed om te weten: wanneer het regent, kun je de toer gratis verzetten of annuleren.

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.