karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

Riegrovy park met biertuin

Rieger Park, Riegrovy sady in het Tsjechisch, is een buitengewoon populair park in de wijk Vinohrady in Praag om twee redenen: het park biedt het beste uitzicht over Praag en wat nog belangrijker is, de biertuin in het Riegrovy park is de grootste in de stad . Je zult hier zeker een van de 1399 bierkenners ontmoeten want de biertuin biedt plaats aan 1400 personen. De bonus is een uitstekend Tsjechisch biertje voor een 'tsjechische' prijs, geen toeristenprijs zoals in het centrum van Praag. 

Praag_riegrovy_park_1.jpg

Riegrovy en Bier
Het bier is goedkoop, het eten is lekker; Tsjechische gegrilde kolbasa (worstjes) en nakládaný hermelín (gemarineerde camembert) die je bestelt bij de eetkraampjes. Ga aan een van de lange houten tafels zitten die je deelt met Tsjechen. Conversratie is geen probleem want vrijwel iedereen spreekt ook Engels. Belangrijke sportevenementen worden getoond op een groot scherm. Kom hier om het ijshockeyteam aan te moedigen of bekijk muziekvideo's. Geen WiFi om je af te leiden; al je aandacht kan naar je vrienden gaan!

Praag_riegrovy_park_2.jpg

Riegrovy Park
Voor niet-bierdrinkers is Riegrovy ook aantrekkelijk: een prachtig groen park met kronkelende wandelpaden en een adembenemend uitzicht op de Praagse Burcht. Het park is zo groot omdat lang geleden aangrenzende tuinen met elkaar verbonden werden. Riegrovy park is vernoemd naar de Tsjechische politicus Rieger wiens standbeeld in 1913 werd onthuld. De beeldhouwer die het maakte was Josef Vaclav Myslbek, die een modern winkelcentrum in de Narodni straat naar hem vernoemd heeft.

Sokol in het Riegrovy park
Neem vooral even een kijkje in de enorme Sokol-sportschool aan de zuidrand van het park. Sokol was een beweging voor gymnastiekonderwijs, opgericht in 1862. Tegenwoordig heeft elke wijk in Praag een 'sokol' of fitnessruimte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg het park de naam Smetanovy sady vernoemd naar de Tsjechische componist Bedřich Smetana omdat de Nazi's de politicus Rieger te nationalistisch vonden. Na de oorlog kreeg het park zijn oorspronkelijke naam terug.

Praag_riegrovy_sady_4.jpg

Riegrovy en koffie
Ga zitten op het dakterras van de voormalige Mlekarna, een zuivelwinkel, als je koffie of een biertje in een wat rustiger omgeving wilt drinken. Je vindt de Mlekarna in het midden van het park dichtbij de kartbaan en de obelisk met vogelreliëfs. In het park zijn verder een kinderspeelplaats, veel bankjes en een overvloed aan struiken en bloemen in de zomer. Riegrovy Park is de perfecte plaats om na een hectische sightseeing dag in Praag even uit te rusten onder het genot van een biertje.

Bereikbaarheid en locatie
Het Riegrovy park ligt in de wijk Vinohrady. In de Mlikarna biertuin in hetzelfde park drink je ook uitstekend bier met als bonus een prachtig uitzicht op de stad.

Tram
Neem tram 6, 11 of 22 naar de halte Italska. Het Riegrovy park is nog geen 3 minuten lopen. De biertuin ligt midden in het park, op 5 minuten lopen.

Adres: Biertuin Riegrovy, Riegrovy Sady 28, Praag 2
Openingstijden: 12.00-02.00 uur (dagelijks van april tot oktober).

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.