karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Hotel, pension of appartement in Praag

Overnachten in Praag is geen probleem. De stad heeft een breed scala aan hotels, pensions en appartementen. De prijs hangt af van in welke wijk je wilt overnachten. De duurste hotels en appartementen vind je in de Staré Město (Oude Stad), Hradrany (Burchtwijk), Malá Strana (Kleine zijde), Josefov (Joodse wijk) en de goedkoopste in de wijken Smichov en Žižkov.

Praag is een populaire bestemming en dat zie je in het aantal hotels, boetiekhotels, B & B's, pensions en appartementen. Ze bestrijken een breed scala van minutieus gerestaureerde historische huizen tot gerenoveerde flatgebouwen uit het communistische tijdperk. Je kunt overnachten in hotels die variëren van luxueus tot eenvoudig en van Art Nouveau-architectuur tot socialistisch-realistisch. Het vinden van een hotel voor een spotprijs is het gemakkelijkst in de maanden februari, maart en november, wanneer er betrekkelijk weinig toeristen in Praag zijn.

Overnachten in de buurt van het Oude Stadsplein betekent dat je midden in het historische centrum bent. Restaurants, biertuinen, winkels en museums, alles is vlakbij en de prijzen van de hotelkamers weerspiegelen dit. Het grootste gedeelte van het historisch centrum is autovrij en dus betrekkelijk rustig. De rustigste buurten zijn Mala Strana en Hradcany. Hradcany is de burchtwijk, een heel rustige buurt. Het nadeel is dat deze wijk op een heuvel ligt en je naar boven (of beneden) moet lopen. Overnachten in de buurt van het Wenceslasplein is aan te bevelen wanneer je van plan bent overdag veel te shoppen en je 's avonds in het nachtleven wil storten.

Budget travellers overnachten in een van de vele hostels in Praag. Accommodatie is op een slaapzaal, maar er zijn ook hostels die twee- of driepersoonskamers hebben. De meeste hostels liggen niet in het centrum maar in de buitenwijken. Dat is geen nadeel omdat het openbaar vervoer goed geregeld is.

Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.