praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Nachtvervoer in Praag met tram en bus

Het openbaar vervoer in Praag rijdt 24 uur per dag. Vanaf middernacht rijdt de metro niet meer maar rijden er uitsluitend trams en bussen, vaak met een andere route dan overdag. Het nummer van de nachttrams en nachtbussen begint met een 9. Deze lijnen worden op het haltebordje aangeven met een hoofdletter N voor het nummer van de tram of bus.†

Praag_nachttram_praag.JPG
Openbaar vervoer in Praag

De snelste manier om door Praag te reizen is met de metro. Het metro-netwerk net bestaat uit drie lijnen A,B en C, drie overstapstations en een veertigtal metrostations. Het tramnetwerk ligt als een spinnenweb over de gehele stad tot in de buitenwijken. In het centrum rijden de trams parallel aan elkaar zodat overstappen altijd mogelijk is en meestal geen extra wachttijd oplevert. Er zijn vrijwel geen busverbindingen in het centrum. Bussen rijden naar de buitenwijken.

Nachtbus en tram†
Nachtbussen en trams in Praag beginnen te rijden om 24.00 uur wanneer de metro sluit en tram naar de remise gaat. Het knooppunt van de nachttram in het centrum is de halte Lazarska waar 10 nachttramlijnen stoppen. Nachttrams en bussen rijden elk half uur en soms om het uur. De tijden staan altijd aangegeven bij de tram- en bushalte. †De nachtbus naar en van het vliegveld is bus 910. De opstapplaats in het centrum is de I.P. Pavlova halte. De bus rijdt dan en via Karlovo Namesti naar Vaclav Havel Airport. Reisduur is ongeveer 45 minuten.

Tram en metro Praag avonddienstregeling
's Avonds rijden de meeste trams om de 10 minuten en de metro met tussenpozen van 7,5 minuut. Wist je dat je op het metroperron kunt zien wanneer de volgende trein komt? Helemaal vooraan het perron is er een electronisch display dat de tijd aftelt. Staat de klok op nul, dan staat de metrotrein op het perron en kan er in- en uitgestapt worden.

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.