karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldau

Monumentenhoppen in het centrum van Praag

Met de Hop-on hop-off langs de bezienswaardigheden van Praag in een (half) open toeristenbus met commentaar in 22 talen. Bestel je ticket online dan hoef je niet in de rij te staan. Monumentenhoppen gaat heel makkelijk in Praag. Stap op de hop-on hop-off bus en je ziet de meeste bezienswaardigheden terwijl je lekker in een stoel hangt. Er is zoveel in Praag te zien dat er twee routes nodig zijn om alles te zien: de blauwe route en de rode route. Stap uit wanneer je een museum of een attractie in detail wil bekijken, stap dan weer op en vervolg de rit.

Praag_hop-on-bus-praag.JPG Monumentenhoppen in het centrum van Praag
De hop-on hop-off bus is een van de leukste (en relaxte) manieren om Praag te ontdekken. De route voert langs de belanrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bedenk van te voren hoe vaak je van de hop-on hop-off bus gebruik wil maken en koop dan kaartjes met een geldigheidsduur van 1 of 2 dagen.

TIP: Bestel je ticket(s) voor de Hop-on Hop-off bus van tevoren online!

Bestel tickets voor de Hop-on Hop-off bus

De rode route
Wanneer je de hele route blijft zitten, ben je 90 minuten onderweg. Maar het is natuurlijk veel leuker om onderweg uit te stappen. De beginhalte is op het Oudestadsplein met veel terrasjes in de zomer en de kerstmarkt in de winter. Ook de Astronomische Klok bevindt zich op dit plein, een absolute must-see, ook al duurt de show minder dan een minuut. Andere haltes waar je zeker moet uitstappen zijn Mala Strana, de Praagse Burcht en het Kampa eiland.
Frequentie: elke 45 minuten vanaf 10.00 uur.

De blauwe route
De blauwe route duurt in totaal 50 minuten en begint ook op het Oudestadsplein en gaat dan via een andere route naar Mala Strana, waar je de St. Nicolaaskerk kunt bezoeken en eindigt op het Kampa eiland.
Frequentie elke 25 minuten vanaf 10.00 uur

Tip van de redactie van Praag-nu: koop online een ticket voor de Praagse Burcht en vermijd de lange wachtrij bij het kaartjeskantoor.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
01-12-2014

Weidema | Mbt deze bustocht ligt de werkelijkheid toch iets anders. Ten eerste is er geen info beschikbaar van opstapplaatsen en kom je bij toeval in de stad iemand met een rode paraplu tegen die je meeneemt naar een balie in een museum waar dan blijkt dat de e-ticket voor 1 persoon is geprint. Een en ander schijnt meer voor te komen en heeft te maken met de verkoper van de e-ticket zo werd ons verteld. Je hebt "geluk" met de persoon aan de balie die je toch twee kaartjes geeft. In de bus zijn zeven talen beschikbaar. Nederlands is daar niet bij. In tegenstelling tot wat de website beloofd is een boottocht ook niet standaard. De bus rijdt 1 vaste route (8 opstappunten) en niet 3. Of het verstandig is de bustoer al vanuit Nederland te regelen valt te bezien. Ter plaatse zijn vele andere mogelijkheden.Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.