praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Chocotopia Chocolate Museum en het chocolade verhaal

Choco-Story Chocolate Museum in Praag is een interactief museum waar je te weten komt hoe chocolade vanuit Midden-Amerika de wereld veroverde en hoe het komt dat er nu chocoladerepen en bonbons in supermarkten en speciaalzaken liggen. Het chocolade-museum in Praag biedt een interessante tour die je meeneemt naar de Azteekse beschaving en je alles vertelt over de geschiedenis van chocolade en cacao. Wist je dat chocola niet alleen lekker maar ook gezond is? Tijdens de tour wordt hier uitgebreid op ingegaan. Verder zie je hoe Belgische pralinť en chocolade worden gemaakt!

Praag_chocotopia_praag_1.jpg

Chocotopia Chocolade Museum
Chocotopia vertelt je alles wat je altijd al wilde weten over chocolade. In het museum betreed je de interessante wereld van chocolade en maak je een reis door de tijd met behulp van al je zintuigen. Tijdens deze zoete geschiedenisles, kom je alles te weten over chocolade en hoe deze lekkernij geassocieerd wordt met bloed, geweld en snobisme.

Het Chocotopia Chocolate Museum zit in hetzelfde gebouw als Wax Museum of Legends
Adres: Celetna 15, Stare Mesto, Praag
Openingstijden: dagelijks 09.30-22.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 22.30 uur.

Koop hier je tickets voor Chocotopia Chocolate Museum. Beide zijn populair en vaak is er een rij bij de kassa. Koop daarom je tickets online.

Praag_chocotopia_praag_2.jpg

Proef die chocolade!
Proef het verhaal van chocolade en leer over de geschiedenis van chocolade, hoe de bloedige offerrituelen van de Maya's en Azteken daarmee verband houden, hoe cacaobonen via de plantage naar de fabriek komen, in de winkel en ten slotte in je maag. Ook kom je te weten hoe de beste chocolade gemaakt wordt.

Je neemt deel aan interactieve activiteiten: help een archeoloog de geheimen van chocolade ontdekken en bekijk een film over chocoladeproductie. Je gaat naar een chocoladeatelier en je ziet hoe echte Belgische bonbons worden gemaakt. Loopt het water je in de mond? Geen probleem want je kunt gratis† vijf verschillende smaken chocolade proeven.

Volgend artikel: Pedal Planet Prague waar honderd trapautootjes tentoongesteld staan

Vorig† artikel: LEGO museum Praag van Star Wars tot poppenhuizen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.