praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds is een populaire attracties in Praag. Neem een selfie met Franz Kafka, de Dalai Lama of misschien gaat je voorkeur uit naar Mozart of Michael Jackson. Eerst ontmoet je persoonlijkheden dieá verbonden zijn met Praag en daarna ga je verder naar bekende internationale beroemdheden. Tijdens je citytrip naar Praag is een bezoek aan Madame Tussauds een absolute must!

Praag_madame_tussauds_hofnar_praag.jpg
foto: hofnar van Karel IV

TIP: Madame Tussauds is een populaire en de de wachtrij is vaak lang. Boek je ticket online zodat je meteen naar binnen kunt gaan.

Boek hier ticket voor Madame Tussauds

Madame Tussauds
Wereldwijd zijn er 25 Madame Tussauds Musea. De grootste en bekendste staat in Londen. De vestiging in Praag is een stuk kleiner en heeft een vijftigtal beelden. Meer dan genoeg om een goede indruk te krijgen van Tsjechische beroemdheden. Audio- en lichttechnieken versterken de beleving.

De tentoonstelling bestaat uit vijf delen
1. Middeleeuws Praag
2. Bekende Tsjechen en andere persoonlijkheden
3. Sport
4. Muziek
5. Film

In Middeleeuws Praag maak je kennis met Jan Hus, keizer Karel IV, en zijn hofnar, Golem, Rabi L÷w, Tycho Brahe en Meester Hanus.

De beroemde Tsjechen zijn Antonin Dvorak, W.A. Mozart, T.G. Masaryk, Albert Einstein, Franz Kafka, Vaclav Havel en Alfons Mucha en in deze afseling ook de Spanjaard Salvador DalÝ en de Tibetaan Dalai Lama.

Beroemdheden uit de rest van de wereld zijn Lady Gaga, Justin Bieber, Michael Jackson, Bono, Freddie Mercury en Lenny Kravitz.

Praag_madame_tussaudsdvorak_praag.jpg
foto: Tsjechische componist Antonin Dvorak

Wie was Madame Tussauds?
Madame Tussauds werd geboren in 1761 in Straatsburg als Anna Maria Grosholtz. Zij was van beroep wassenbeeldenmaakster. Zij leerde haar beroep van een arts die toentertijd de anatomie van het menselijk lichaam bestudeerde aan de hand van wasmodellen.

Haar beelden waren zo levensecht dat Lodewijk XVI haar uitnodigde om aan het hof te komen werken. Veel aristocraten poseerden voor haar, zoals Benjamin Franklin, en de filosoof Jean-Jacques Rousseau.

Tijdens de terreur van Robespierre werd zij gedwongen dodenmaskers te maken van slachtoffers van de guillotine. Men bracht haar de afgehakte hoofden van monarchisten en republikeinen, ook de afgehakte hoofden van Lodewijk XVI en van Marie Antoinette. Ze maakte zichzelf onmisbaar, en redde op die manier haar hoofd.

Adres: Madame Tussauds Prague, Celetna 6, Stare Mesto, Praag
Openingstijden: dagelijks 10.00-21.00 uur

Lees verder
Madame Tussauds in Londen
Madame Tussauds in Amsterdam
Wie was madame Tussauds en waaarom maakte zij wassen beelden

Volgend artikel: De Joodse Tuin, vergeten begraafplaats
Vorig artikel: Alchymista Koffiemuseum

foto's wiki commons

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.