praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Museum of Senses: je zintuigen op zijn kop

Museum of Senses: illusies die je zintuigen beinvloeden, niets is zoals het lijkt, hoe je reageert op impulsen die je in het dagelijkse leven meestal niet ervaart. Het Museum of Senses in Praag bestaat uit zo'n vijftig verschilldende 'ervaringen' die je zintuigen uitdagen. Alle installaties zijn interactief en ook wordt aangegeven vanaf welke plaats je de beste foto's maakt. Dit museum is geschikt voor iedereen en leeftijd speelt geen rol. Aan het eind van je bezoek kun je allerlei behendigheidspelletjes doen die je zintuigen prikkelen. 

Praag_museum_senses_prague.jpg

Museum of Senses, je zintuigen op zijn kop

Het Museum of Senses in Praag neemt je mee op ontdekkingsreis. Om te beginnen moet je je een weg banen door het spiegeldoolhof. Daarna beland je in het complete duister en ook daar moet je je weg zien te vinden. En hoe overleef je de jungle waar het water omhoog stroomt. Hoe kan dat? Wanneer je weer tot je volledige verstand bent gekomen is het tijd om optische illusies te ervaren en te begrijpen.

Tip: Boek je toegangskaartje online dan hoef je niet in de rij te staan voor de kassa.

Bestel hier je ticket(s) voor het Museum of Senses

Niets is wat het lijkt te zijn
Er zijn verschillende spelletjes waarbij je verschillende zintuigen gebruikt. Wees een fakir en strek je uit op een spijkerbed. Hoe voelt dat? Loop door 'geheime' kamers waar telkens je zintuigen op de proef worden gesteld: de vloer lijkt te hellen en je bent groter dan je werkelijk bent en de persoon naast je lijkt juist kleiner. Heel speciaal is de badkamer met WC waar alles ondersteboven staat. Loop door de roterende tunnel, wanneer je er uit komt ben je duizelig en je voelt je alsof je niet op deze wereld bent. 

Praag_museum_senses_prague_3.jpg 

Bereikbaarheid, openingstijden en adres
Het Museum of Senses is vlakbij het Wenceslasplein in het centrum van Praag. De dichtstbijzijnde tramhalte is Jindrisska. Neem tram 2, 3, 5, 6, 7, 9, 14, 24. Een ander alternatief is metrolijn A of B naar metrostation Mustek. Mustek is een heel groot station en het is best moeilijk om de uitgang te vinden die het dichtst bij het Museum of Senses is. De tram is dus handiger.

Adres: Museum of Senses, Jindrisska 20, Praag
Open: 7 dagen per week van 09.00 – 21.00 uur

Ook leuk om te doen
Selfie Market maak je eigen fotoserie
Lijst van musea leuk voor kinderen maar eigenlijk voor iedereen

Praag_museum_senses_prague_2.jpg Praag_zintuigmuseum_praag_2.jpg

Foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.