praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Moderne kunst in DOX

DOX is in Praag 'the place to be' voor liefhebbers van moderne kunst. DOX heeft geen eigen collectie en dat is precies wat dit museum zo aantrekkelijk maakt. Iedere keer zijn er andere, nieuwe, onbekende en bekende Tsjechische en internationale kunstenaars die exposeren, altijd actueel en vaak provocerend. DOX is meer dan alleen een expositieruimte. Door middel van tentoonstellingen en presentaties van actuele internationale en Tsjechische kunst stelt het het actuele onderwerpen ter discussie.

Praag_DOX-praag.jpg


DOX museum voor moderne kunst
DOX is een onafhankelijk, niet-commercieel centrum voor moderne kunst waar eigentijdse kunstenaars hun werk kunnen laten zien aan een groot publiek. DOX is gehuisvest in een voormalige metaalfabriek in Praag met holle zalen en onverwachte hoeken en gaten. Witte wanden maken de kunstwerken extra sprekend. Je vindt hier de gebruikelijke expositie-ruimten, een cafe, een kunstbibliotheek, een boekwinkel en een designshop. Op het buitenterras ter grootte van twee tennisbanen worden gigantische kunstwerken tentoongesteld.

DOX trendy kunstgalerie
DOX is een trendy, minimalistische kunstgalerie met natuurlijk daglicht en veel ruimte voor tentoonstellingen. Het bovenste niveau heeft een groot terras en een groot terras. Breng zeker een bezoek aan de Dox by Qubus cadeauwinkel met een selectie Tsjechische kunstboeken in het Engels, unieke sieraden en artistieke glazen en keramische voorwerpen.

Openingstijden:
Maandag: 10.00 – 18.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag en vrijdag: 11.00 – 19.00 uur
Donderdag: 11.00 – 21.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 – 18.00 uur

Adres:
DOX, Centrum voor hedendaagse kunst
Poupětova 1
Praag 7, Holešovice

Openbaar vervoer:
Tram 12, 14, 24 halte Ortenovo náměstí
Metro lijn C, Nádraží Holešovice

Praag_Dox_praag.jpg

fotoverantwoording Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.