praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Spiegeldoolhof en kaleidoskoopcinema

Een gevoel van oneindigheid en een verdraaide werkelijkheid. Dat is precies de bedoeling van het tweede spiegeldoolhof in Praag, vlakbij het Wenceslasplein, niet te verwarren met het kleinere spiegeldoolhof op de Petrinheuvel. Dit spiegellabyrint midden in Praag is geschikt voor alle leeftijden. Heel kleine kinderen zullen minder plezier beleven aan de films in de kaleidoskoop-cinema.

Praag_Mirror_Maze__foto_Marianne_Crone.jpg

Let op: dit spiegeldoolhof is†PERMANENT GESLOTEN!

Handschoenen en veiligheidsglas

Dit grootste spiegeldoolhof in TsjechiŽ bestaat uit tachtig spiegels waartussen je de weg moet vinden. Telkens zie je een uitweg, maar het is slechts gezichtsbedrog want iedere keer weer stuit je op een spiegel. Iedere bezoeker krijgt handschoenen aan, want keer op keer zul je de spiegels aanraken. Hoe schoner ze zijn des te beter het effect. De spiegels zijn gemaakt van veiligheidsglas en kunnen tegen een stootje. Het schoonmaken ervan neemt een uur in beslag en gebeurt iedere ochtend voordat deze nieuwe Praagse attractie opengaat. De handschoentjes helpen goed tegen het al te vies worden van de spiegelwanden.

Lachspiegels
Wanneer je de uitweg uit het doolhof hebt gevonden, ga je naar de lachspiegels. Bekijk jezelf op een andere manier; soms ben je kort, dan dik of ver uitgerekt. Als je genoeg hebt gelachen bij de lachspiegels, ga dan naar de kaleidoskoop-cinema waar op een rond scherm van 70-meter hoog twee films over Praag worden vertoond. De titel van de eerste is 'Prague in the Whirlwind of History' en de andere 'Treasures of Czech Culture'.

Adres:
Mirror Maze and Kaleidoscope Cinema
Na Můstku 3
Praag 1, Nove Mesto

Openingstijden:
Dagelijks van 10.00 Ė 20.00 uur

Openbaar vervoer: metro lijn A en B station Mustek

Lees hier alles over het spiegeldoolhof op de Petrinheuvel.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.