karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Een uurtje in een museum

Praag heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Het Nationaal Museum (Národní muzeum) bezit de grootste kunstcollectie in Tsjechië, het miniatuurmuseum toont het kleinste boek ter wereld en DOX, Centre for Contemporary Art, is een onderdompeling in hedendaagse kunst.

Wanneer je naar Praag gaat, is een museumbezoek niet het eerste waar je aan denkt, maar een uurtje in een museum is zeker de moeite waard. Plan een bezoek aan de Praagse Burcht, het Joods Museum of de bibliotheek van het Strahov klooster. In de Praagse kunstcollecties kun je Gotiek en Kubisme bewonderen maar ook werken van Monet, Matisse en Klimt. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Mozart en Smetana Museum.

De meeste musea zijn op maandag gesloten en op de andere dagen van de week open van 10.00 tot 18.00. Het Nationale Museum is ook open op maandag en gratis op iedere eerste maandag van de maand.

Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.