praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Smalste straat in Praag met verkeerslichten

De smalste straat in Praag is geregeld met verkeerslichten! Let op de voetgangerslichten, wanneer je door deze nauwe straat wilt lopen.†Dit steegje leidt naar Certovka Vinarna, de Duivels Vinotheek, een gezellig restaurant waar je een lekker glaasje wijn kunt drinken. De beste plaats is 's zomers op het terras met uitzicht op de Moldau.††

De smalste straat van Praag ligt ingeklemd tussen twee gebouwen aan de U Luzickeho seminare-straat en is maar 50 centimeter† breed! Aan een van de twee uiteinden druk je op een knop voor groen licht als je er doorheen† willen lopen. Het verkeerslicht geeft dan aan met een rood of groen mannetje dat je door kunt lopen of dat er een tegenligger aankomt. Wanneer je een beetje inschikt, kun je elkaar passeren. Maar het is natuurlijk veel leuker om het stoplicht te gebruiken.

Praag_smalste_straat_praag.jpg

Smalste straat en Certovka Vinarna
Certovka Vinarna is, zoals de naam zegt,is een wijnbar maar het is ook een uitstekend restaurant waar je kunt eten met uitzicht op de Moldau. Het speciale van dit restaurant is dat het niet alleen Tsjechische gerechten met veel vlees serveert maar ook 100% vegetarische maaltijden. De toegang is door het smalste straatje van Praag. Om het verkeer te regelen heeft de restauranteigemaar stoplichten geplaatst. Een noodzaak of een marketing truc?
Adres: Restaurant Certovka, U Luzickeho seminare 24

Bereikbaarheid en locatie
Het smalste straatje ligt in de wijk Mala Strana en loopt naar de Certovka, de duivelsstroom, een zijarm van de Moldau. Vroeger stonden hier watermolens en leerlooierijen. Het is vlakbij de Karelsbrug. Onderweg kom je langs het Kafka Museum dat zeker een bezoekje waard is. Niet alleen het museum is interessant, het geeft een overzicht van het werk en leven van de Joodse schrijver Franz Kafka, die begin negentiende eeuw in Praag woonde en werkte. Ook interessant is het kunstwerk dat op het plein vůůr het Kafka Museum staat. Het is een van de controversiele werken van David Cerny. Dit werk bestaat uit twee mannen die op de kaart van Tsjechie staan te pissen.

Ook in de buurt:
Kafka Museum
John Lennon-muur
Restaurant Certovka

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.