praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Bohemian Retro Vintage

Zizkov is een buurt in opkomst in Praag en dat zie je aan de winkeltjes in deze wijk. Loop vooral even binnen bij Bohemian Retro Vintage, boordevol hebbedingetje van tassen en schoenen tot vintage kanten jurken. Een boetiek om je vingers bij af te likken. De hele collectie is zeer vriendelijk geprijsd. Ben je in Praag en ben je een retro- en vintagefan dan is een bezoekje aan Bohemian Retro een must!

Praag_bohemian_retro_1.JPG

Bohemian retro en vintage

Je hoeft niet over een zesde zintuig te beschikken want Bohemian Retro Vintage ligt boordevol authentieke vintage en retro mode uit de periode 1920 tot 1980. Hier vind je niet alleen mode items maar ook alles wat er bij hoort; zonnebrillen, handtassen, badges, kettingen, vintage knopen, oorbellen en heel veel schoenen. Bohemian Vintage is niet alleen voor dames, ook herenmode is rijkelijk vertegenwoordigd. Hier slaag je ook voor een smoking of jacquet uit de jaren 1930, colbertjes van zuiver wol en de mooiste linnen en zijden shirts en ook een keur aan dassen, effen, met motief, zonder motief en in alle kleuren en breedtes.

Vintage kanten kleding
Wat Bohemian Retro uniek maakt is dat veel kledingstukken gemaakt zijn van vintage materiaal zoals kanten beddespreien, geborduurde tafelkleden of gehaakte gordijnen. Dit vintage materiaal is verwerkt tot stijlvolle mode en uniek in zijn soort. Verder vind je hier veel mode uit het voormalige Tsjechoslowakije; heel anders van stijl dan wat in de vorige eeuw gewoon was in West-Europa.

Praag_bohemian_retro_2.JPG

Bohemian retro ook voor bric abBrac
Niet alleen mode vind je in dit winkeltje maar ook allelerei spulletjes om je huis te verfraaien zoals retro klokken en reiswekkertjes, Tsjechisch porselein, Boheems glaswerk, allerlei opbergblikken, doosjes, asbakken en nog veel meer.

Bereikbaarheid en locatie
Bohemian Retro is in Zizkov, een wijk waar studenten en kunstenaars wonen Vanwege de lage huur. De sfeer in de wijk is  gezellig en ongedwongen en vol kroegen, cafeetjes en restaurants. Dit deel van Praag is compleet anders dan het toeristische centrum.

Adres: Bohemian Retro, Vintage Fashion, Chvalova 8, Praag
Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag 14.00-19.00 uur.

Openbaar vervoer
Tram 5, 9 en 26, halte Olšanské náměstí

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.