praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Dior en andere grote modehuizen in Praag

Praag en bekende modehuizen is bijna even zo vanzelfsprekend als Parijs, Milaan of Londen en modehuizen. Vrijwel alle internationaal bekende merken vind je in Parizska straat, een prachtige brede winkelstraat in de wijk Josefov, vlak bij het Oudestadsplein. Pariszska, een statige laan in het historisch centrum van Praag, is de hemel op aarde voor shopaholics die op jacht zijn naar chique mode en bijpassende schoenen, sjaals, sieraden en alles wat uniek is. Veel internationale modehuizen hebben hier een adembenemend filiaal.

Modehuizen en boetieks zij aan zij met trendy cafés en chique restaurants en je begrijpt waarom deze schaduwrijke laan doet denken aan Parijs. In de Dusni en Dlouha Straat, vlakbij de Parizska straat, vind je modeboetieks van jonge, Tsjechische modeontwerpers.

Praag_parizska-praag.JPG

Cartier, Bvlgari, Hermes
Cartier (Pariszka 2) is de numme een stop voor liefhebbers van alles wat schittert en blinkt, op de voet gevolgd door Bvlgari (Pariszka 15) met prachtige kettingen, oorbellen en armbanden. Hermes (Pariszka 12) is beroemd om zijn zijden sjaals die niet veel ruimte in je bagage innemen, dus sla je slag als je portemonnee het toelaat.

Halada, Gucci, Vuitton
Halada (Pariszka 7) is de 'place to be' voor fans van alles wat sprankelt en glanst – chique sieraden die je nergens anders vindt. Als je niet op de dubbeltjes hoeft te letten, koop je glanzende laarzen bij Guccci (Pariska 9) of stoere tassen bij Louis Vuitton( Parizska 13).

Dior, Burberry, Montblanc
Breng een bezoekje aan Dior (Parizska 4) al is het alleen maar om aan de parfumflesjes te ruiken want de prijskaartjes liegen er niet om. De prachtige regenjassen van Burberry hoeven geen uitleg. Neem er zo'n leuk regenhoedje bij, aan twee zijden te dragen – de bekende ruit en de andere kant effen. Is schrijven je passie? Loop dan binnen bij Montblanc (Pariszka 9) voor een vulpen, ballpoint of vulpotlood. Hier vind je ook horloges, lederen tassen en zonnebrillen.

Tsjechische modeontwerpers
Laat Klara Nademlynska (Dlouha straat 3) je inspireren met blouses en jurken vaak geborduurd met Swarovski-kristallen. Vrouwelijk, trendy en de perfecte pasvorm somt het Tatiana-label op van modeontwerper Tatana Kovarikova (Dusni straat 1).

Jaraslova Prochazkova (Vodickova straat 36) maakt gebruik van geavanceerde kleuren en patronen. Haar collectie is gewaagd, maar draagbaar, topkwaliteit en perfect vakmanschap.

Modeboetiek Hana Havelkova (Dusni straat 10) is een plek om te koesteren. Zij biedt een stijlvolle collectie van sierlijke ontwerpen die gemakkelijk te dragen en tijdloos zijn.

foto Marianne Crone  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.