praag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Omdat niemand genoeg schoenen heeft

Als je van schoenen houdt, houd je van Destroy. Hier koop je coolste en hipste schoenen in heel Praag tegen een leuk prijsje. Destroy winkels vindt je in de grote winkelcentra zowel in het centrum van Praag als in de buitenwijken.

De Praagse kinderhoofdjes in de meeste straten en stegen van de Oude Stad geven een extra dimensie aan Praag. Helaas is deze bestrating niet erg schoen-vriendelijk. Op hoge hakken lopen in het centrum is ondoenlijk. Als je geen andere schoenen hebt meegenomen, kun je goed terecht bij Destroy.

Praag_destroy-praag.jpg Schoenen heb je nooit genoeg
Je hoeft echt geen Imelda Marcos te zijn om je thuis te voelen bij Destroy. (Imelda Marcos, de voormalige presidentsvrouw van de Filipijnen, bezat meer dan 1200 paar schoenen) Destroy is gespecialiseerd in modeschoenen die toch makkelijk lopen.

Je vindt hier veel bekende merken zoals Replay, Camper, Miss Sixty, Converse, ART Shoes, Diesel, G-Star Raw, Bronx, Crocs, FLY London, Nike, Dunlop, Tommy Hilfiger en nog veel meer. Loop binnen bij een van de vele Destroy winkels in Praag of je nu schoenen nodig hebt of niet. Geheid dat je iets van je gading vindt. Zijn het geen schoenen dan is het vast een hippe tas of een ander leuk hebbedingetje.

Adressen
Destroy, Na Příkopě 31
, de bekendste en drukste winkelstraat in Praag. Kun je bij Destroy niets van je gading vinden, loop dan binnen bij een van de andere schoenenwinkels in deze straat: Salamander (na Prikope 16), of Deichmann (na prikope 9-11).

Destroy, Vinohradská 151 in winkelcentrum Atrium Flora, een shopping mall met 135 winkels op vier verdiepingen. Op de bovenste verdieping is de food court met Thai spice met Aziatische keuken, Costa Coffee, Pizzeria Detaillo, KFC en McDonald's en nog veel meer.

Destroy, Roztylská 19 in winkelcentrum Chodov, vlak naast metro station Chodov. Behalve schoenen kun je hier ook shoppen bij Douglas, Sephora, Zara, H&M, Esprit, Sony, Vodafone, Humanic, O'Neill, Marks & Spencer en nog zo'n tweehonderd andere winkels.

Destroy, Na Pankráci 86 in winkelcentrum Arkady Pankrac, een van de vele grote winkelcentra in Praag met o.a. Blažek (herenmode), Pierre Cardin en Pietro Filipi Next, Gant, H & M en Mango. En dan zijn er ook nog negen andere schoenenwinkels!

Destroy, Plzenska 8 in winkelcentrum Novy Smichov. Winkelen is hier extra leuk omdat je er vrij weinig toeristen zult vinden. Het is er wel altijd druk want per jaar komen hier 20 miljoen mensen om te shoppen. Breng zeker een bezoekje aan de food court met fast food maar ook gezellige restaurantjes.  

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.