praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Klobouky pradlo: ouderwetse hoedenwinkel

Klobouky Pradlo (Vitezna 14) is een ouderwets winkeltje in Praag waar je vooral even geweest moet zijn. Je vindt hier hoeden en petten, geen damescorsetten maar wel zakdoeken en stropdassen. Heb je geen petten, hoeden of zakdoeken nodig? De etalage alleen al is een juweeltje van ouderwetsheid.

Klobouky pradlo, hoeden en lingerie, dat is wat je in deze winkel in alle soorten en maten vindt. Hoeden zoals gedragen door onze oma's maar die in Praag nog steeds in trek zijn vooral bij oudere dames en lekkere warme wollen mutsen. Dat is eigenlijk niet zo vreemd want in de winter kan het in Praag knap koud zijn en iedereen draagt een muts of hoed. Lagere schoolkinderen zijn zelfs verplicht met mutsen op naar school te komen.

Praag_klobouky-pradlo-praag.jpg

Klobouky Pradlo: ouderwetse hoedenwinkel
Gloednieuwe hoeden maar wel ouderwets aandoend, dat is wat je in deze hoedenwinkel vindt. Niet alleen hoeden en petten maar ook heel veel zakdoeken. Vlinderdasjes, wanten, handschoenen en panty's horen ook tot het assortiment. Heb je geen zin om naar binnen te gaan? Bekijk dan de etalage. Zoiets ouderwets moet je gezien hebben; een uitstalling van alles wat in de winkel te koop is, uitgestald zoals wij dat vijftig jaar geleden ook deden.
Adres: Vitezna 14 in de wijk Smichov.

Aristokrat vintage shop
Kun je maar niet genoeg krijgen van dit soort ouderwetse winkels, ga dan ook naar Aristokrat Vintage shop (Milady Horakove 28), barstensvol vintage spulletjes: damesmode, lingerie, schoenen, hoeden, hamdtassen, sieraden en allerlei kleine spulletjes die dateren uit eind negentiende eeuw tot de jaren 1960.

Recycle vintage store
Recycle vintage store (Veverkova 8) verkoopt vintage en tweedehands en werkt aan de bewustwording zodat de klanten materialen hergebruiken en niets verspild wordt en de consument zich niet laat verleiden door fast-fashion. Veel grote bedrijven en modemerken produceren nieuwe kleding voor de grote massa zonder te denken aan milieu en werkomstandigheden van de arbeiders. De prioriteit van fast-fashion bedrijven is winst daarom vervaardigen zij artikelen van goedkope kwaliteit tegen lage prijzen. Dit werkt als een soort verslaving waardoor de klanten blijven terugkomen. Recycle vintage store laat een tegengeluid horen.

Ook leuk om te doen
Snuffelen in een tweedehands rommelwinkel
Vintage en retro, mode en sieraden
Tweedehands bazars†
Bohemian retro en vintage † † † † † †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.