karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Van lingerie tot thee en koffie

Marks and Spencer: een instituut en een begrip in Engeland. M&S kleedt de hele familie van ondergoed tot avondjurken. Ook de levensmiddelen-afdeling heeft alles wat een gemiddeld, Brits georienteerd gezin nodig heeft. Een leuk extraatje voor bezoekers aan Praag is het cafe op de derde verdieping: een gezellige pleisterplaats voor een kopje koffie of echte Engelse breakfast tea.

Praag_marks-and-spencer.jpg Marks and Spencer heeft uitstraling
Marks en Spencer heeft meerdere winkels in Praag, vaak in de grote winkelcentra in de buitenwijken. In Engeland behoort Marks and Spencer tot het middensegment, in TsjechiŽ wordt het gezien als high-class brand. De grootste en best gesorteerde Marks en Spencer is in het centrum van Praag aan het Wenceslasplein. Voor Anglofielen is een bezoekje aan M&S bijna verplicht. Drie verdiepingen vol verleidingen van charmante lingerie tot stoere winterjacks, enigszins klassiek van stijl, niet te hip, met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.

Marks and Spencer food and wine-afdeling
De food and wine-afdeling op de bovenste verdieping is populair bij expats en Tsjechen. Je kunt kiezen uit een scala aan typisch Britse produkten zoals Engelse worstjes, pork pies, fruit cake, snacks, koekjes en diepvriesproducten en natuurlijk Engelse ontbijtthee. Maar ook wijnen en champagnes. In december kun je hier terecht voor plumpudding, in blik dus lekker lang houdbaar, en een heel scala aan kerstprodukten. Moe van het slenteren door Praag en trek in echte Engelse thee met melk, het cafe naast de levensmiddelenafdeling is een gezellig plaatsje om even bij te komen! Wat is er nu lekkerder om 4 uur 's middags dan een potje thee met een stuk worteltjestaart..?

Bereikbaarheid en locatie
Marks & Spender ligt op een toplocatie in Praag, pal in het centrum van de wijk Nove Mesto aan het Wenceslasplein.

Adres: Marks & Spencer, Wenceslasplein 36, Praag 1

Openingstijden:†Maandag t/m vrijdag 09.00-20.30 uur, zaterdag 09.30-20.00 uur, zondag 10.00-20.00 uur.

Metro: Muzeum lijn A en C, of Mustek lijn A en B † †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.