praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Modeboetiek in Praag waar iedere fashionista enthousiast over is

Modeboetieks zijn een kenmerk van het post-communistische Praag. Vijfentwintig jaar markteconomie heeft van Praag een trendy modestad gemaakt met jonge, enthousiaste modeontwerpers. Tsjechische fashion designers hebben hun boetieks in de straten Dusni en Dlouha, dicht bij de Parizska straat.

Laat je inspireren door Tsjechische ontwerpers als Klara Nademlynska, (Dlouha straat 3), met designs geborduurd met Swarovski-kristallen. Of het Tatiana label (Dusni straat 1) op en top vrouwelijk. Jaroslava Prochazkova (Vodickova straat. 36), gewaagde kleurencombinaties en uiterst draagbaar. De Praagse fashion scene is verrassend en divers. De mode en de fashion designers kunnen zich meten aan die van Parijs en Milaan. Het enige verschil is het prijskaartje: Praagse mode is over het algemeen zeer betaalbaar.

Modeboetiek Bohemian Retro
Bohemian Retro is uniek en ligt boordevol retromode en vintage voornamelijk uit de periode 1920 tot 1980. Een bezoek aan Bohemian Retro is een soort schat graven: tussen de kledingrekken, langs de muur en op tafels vind je de prachtigste vintage. Vlinderzonnebrillen, kanten jurken, art deco broches, handtassen. Verder veel Boheems glaswerk, Tsjechisch aardewerk en porselein, opbergdoosjes, oorbellen en nog veel meer verleidelijke spulletjes die je absoluut niet nodig hebt maar zo leuk om mee naar huis te nemen.

Adres: Bohemian Retro, Chvalova 8, in de wijk Zizkov, open dinsdag t/m zaterdag 12.00 - 19.00 uur.

Modeboetiek Tribu
Midden in de Franciscanentuin vlak achter het Wenceslasplein staat een Hans-en-Grietje huisje, de thuisbasis van Tribu. Dit is een kleurrijk winkeltje vol funky handgemaakte Tsjechische en internationale designproducten, waaronder kleding, schoenen, sieraden, handtassen en meer. Zij zijn de exclusieve importeur van het merk 'Antoine et Lili'. Zij importeren rechtstreeks vanuit Parijs creaties geinspireerd door mode uit India, China en Latijs-Amerika. Het resultaat is een kleurrijke collectie. Alles van natuurlijke materialen zoals zijde, linnen, wol en katoen. Tribu biedt ook designproducten gemaakt door jonge Tsjechische ontwerpers en studenten.

Adres: Fransikanentuin, Jungmannova 1, open woensdag t/m zaterdag 11.00 – 19.00 uur, zaterdag tot 18.00 uur.

Modeboetiek Girls without Clothes
Girls without clothes (GWC) is voor iedereen die zich niet wil binden aan een speciale stijl of cultuur. GWS heeft zowel een dames- als herencollectie gekenmerkt door minimalistisch design. De collectie omvat een breed scala aan klassieke hoodies, bomber jackets, sweatshirts, T-shirts en street dresses.

Adres: Girls without Clothes, Karoliny Svetle 9, open: maandag t/m vrijdag 13.00 - 19.00 uur, zaterdag 11.00 – 16.00 uur, zondag gesloten.

Modeboetiek Egoist Fashion
'Wees vandaag een egoist' is het motto van Egoist Fashion, gespecialiseerd in luxe en tijdloze dames en heren fashion. De collectie omvat mode van fashion designers uit Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italie en Tsjechie. Ook kun je hier terecht voor schoenen, handtassen en parfum. Vertegenwoordigd zijn Lurdes Bergada, een Spaanse ontwerper die casual kleding dameskleding creëert, Marsell met prachtige Italiaanse schoenen, Lost and Found uit Toscane met trendy herenmode. Egoist Fashion is uniek voor stijlvolle Europese merkkleding.

Adres: Egoist Fashion, Stupartska 11, open 7 dagen per wek 10.30 – 19.00 uur.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.