karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Fashion en mode in Praag, chic en betaalbaar

Fashion en mode in Praag doen niet onder voor de fashion scene in Parijs of Milaan. Praag is een modestad in opkomst waar steeds meer internationale labels zich vestigen. De fashion scene speelt zich af in de Parizska, een chique winkelstraat met prachtige winkels van veel internationale modehuizen: Louis Vuitton, Burburry, Gucci, Ermenegildo Zegna, Hermes en vele andere.

De zijstraten zijn het domein van Tsjechische fashion designers. Tussen de twee wereldoorlogen bloeide Praag als modestad. Tijdens de communistische periode was de fashion scene low-key. Nu is Praag een klimmende ster in de modewereld. Steeds meer jonge designers beginnen een fashion en mode boetiek nu steeds meer Praagse vrouwen hun eigen geld verdienen.

Praag_klara-nademlynska-fashion.jpg Fashion en mode Klara Nademlynska
De fashion collectie van Klara Nademlynska oogt chic en bedrieglijk eenvoudig. De nadruk ligt op jonge mode in effen tinten. Klara Nademlynska is opgeleid in Parijs. Eenvoud en chic kenmerken haar collectie.

Ze levert prachtig maatwerk en vakmanschap van de eerste orde. Ze munt uit in stijlvolle bloesjes en jurkjes met een eigentijds accent. Haar avondkleding zijn ware juweeltjes. In de rekken hangt ook kleding gedragen tijdens haar modeshows, met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Heel speciaal is haar sprankelende collectie sieraden die precies passen bij haar creaties.

Adres: Fashion Boetiek Klara Nademlynska, Dlouha 3, open: maandag – vrijdag 10:00 – 19:00 uur, zaterdag 10.00 – 18.00 uur.

Boutique Tatiana
Designerkleding waar ieder fashionista enthousiast van wordt. Het Tatiana label, opgericht in 1995, staat voor kwaliteit, luxe en originaliteit. Prachtige stoffen veelal uit Spanje, Italië en Frankrijk geven een extra cachet. Tatiana couture is ultravrouwelijk en elegant met een lichte, sexy uitstraling. De ontwerpen van Tatana zijn eigentijds en om dagelijks te dragen. Haar avond- en bruidskleding heeft als kenmerk strakke lijnen en is tijdloos.

Adres: Boutique Tatiana, Dusni 1, open maandag t/m vrijdag 10.00-19.00 uur, zaterdag tot 17.00 uur.

Fashion en mode Boetiek Timore et Group - TEG
TEG fashion is een goede mix van klassiek design en eigentijdse modetrends: stijlvol, elegant, eenvoudig en bovenal heel draagbaar. De collectie verandert met de seizoenen en is altijd kleinschalig en daarom uniek. Een elegante, minimalistische benadering van kleur en design, in combinatie met vakmanschap maken dat de fashion van Timoure et Group een belangrijke bijdrage levert aan de Tsjechische modewereld. TEG heeft ook een mooie collectie lederen producten en T-shirts. Timore et Group is fashion en mode op zijn best in Praag!

Adres: Timoure et Group – TEG, Kolkovne 6, open maandag t/m vrijdag 10.00-19.00 uur zaterdag 11.00-17.00 uur.

foto: Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.