praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praag

Pavla & Olga - vrouwelijk en vrolijk

Pavla & Olga is een door twee zussen gerunde fashion boetiek in Praag, met fleurige en betaalbare mode. Oorspronkelijk ontwierpen zij kostuums en decors voor toneel en film. Na de val van het communisme legden zij zich toe op fashion voor iedereen en openden een inspirerende boetiek in Praag.

Let op: deze winkel is permanent gesloten!

Praag_pavla_and_olga.JPG

Meer dan twintig jaar markteconomie heeft Praag veranderd in een hippe modestad met jonge, enthousiaste fashion designers. Pavla & Olga presenteren hun collectie in een kleine, gezellige boetiek. Kleur is het kenmerk van hun creatieve en gracieuze ontwerpen. Ze zijn gespecialiseerd in heel draagbare mantels en opvallende hoeden. Het woord 'saai' komt in hun collectie niet voor.

Na de val van het Communisme, kwam het Franse tijdschrift Paris Match met een artikel over creatieve mode in Oost-Europa. Praag als modestad was op de kaart gezet. Pavla & Olga waren nu ook bekend in het buitenland. Een van de eerste opdrachten die zij kregen was van de de Britse rock band Blur die hen opdracht gaf de kleding te ontwerpen die zij zouden dragen in hun videoclips.

Adres
Pavla & Olga
Tržiště 3, Praag 1

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.