karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Hamleys arcadespellen en speelgoedwinkel

De Hamleys speelgoedwinkel in Praag is groot maar een dwerg vergeleken bij Hamleys in Londen. Wie in Londen is geweest met kinderen, weet dat Hamleys de grootste en mooiste speelgoewinkel ter wereld is. Gelukkig heeft Hamleys vestigingen in 22 steden waarvan Praag er een is. Ook zonder kinderen is een bezoek meer dan de moeite waard vooral wanneer je een fan bent van arcadespellen.  

Praag_hamleys_praag_(2).jpg

Speelgoed voor iedereen
Stap binnen bij Hamleys in Praag voor een gigantische collectie speelgoed van knuffelberen tot technisch lego en alles er tussen in. Bij Hamleys mag je alles aanraken en uitproberen!

De carrousel
Het eerste wat je ziet bij binnenkomst is de carrousel en een glijbaan. Toen Hamleys in 2016 in Paag opende waren er twee activiteiten, de carrousel met glijbaan en het raceautootjes-circuit waarvoor contant moest worden betaald. Dat was een handige marketing truck en ouders en kinderen vonden hun weg naar Hamleys.

Praag_hamleys_praag_(4).jpg

Fun Starts Here kaart
In de loop der tijd kwamen er meer activiteiten waarvoor je een Fun Starts Here kaart, de Hamleys Card, nodig hebt. Deze kaart geeft je ook korting op speelgoedaankopen. Op de Hamleys website moet je je persoonlijk registreren en daarna haal je kaart op in de winkel. Daarna moet je de kaart opladen om van de activiteiten gebruik te kunnen maken. Opladen doe je bij de kassa op de begane grond.

Activiteiten in de Hamleys speelgoedwinkel
Eenvoudige activiteiten zoals de rodelbaan, draaimolen, spiegeldoolhof en raceautootjesbaan zijn redelijk goedkoop. Je kunt ze alleen maar betalen met de Hamleys Card. Voor andere (duurdere) activiteiten zoals VR-activiteiten, Vlinderhuis en Lasergame krijg je met de kaart korting. 

Praag_hamleys_praag_(8).jpg

Vlinderhuis
Helemaal beneden in de winkel vind je het vlinderhuis. Stap naar binnen en je bent in een tropisch woud waar het zo'n 26°C is. Overal vlinders op takken, bloemen en ronddwarrelend. In totaal zijn er een kleine 600 exemplaren. Als je geluk hebt zie je ze ontpoppen, hun vleugels uitstrekken en wegvliegen.

Spiegeldoolhof
Verdwalen is leuk en vooral in het spiegeldoolhof. Speciale lasereffecten en mysterieuze achtergrondmuziek maken het doolhof nog spannneder en bij de  de uitgang staan lachspiegels.

Praag_hamleys_praag_(11).jpg

Gamecity
Gamecity zit op de eerste verdieping en er zijn meer dan 20 arcadespellen waaronder Airhockey, Jurassic Park, Mario Kart, Moto GP, en Nerf. Je hebt een aparte voucher nodig met een vaste prijs en elk game is afzonderlijk geprijsd. Spelen betekent winnen! Niet alleen eeuwige roem maar ook tickets inwisselbaar voor prijzen.

Arachnoļde VR
Deelnemers aan de ondergrondse reddingsmissie Arachnoide zijn uitgerust met een VR-bril en een speciale rugzak. Iedere groep van vier spelers krijgt ook een zaklamp om in de donkere tunnels beter de weg te kunnen vinden. Teamwerk is vereist!

Praag_hamleys_praag(13).jpg

De Hamleys Card
Wanneer je denkt enkele malen terug te komen dan bewaar je je kaart. Je betaalt een klein bedrag om de kaart aan te schaffen dat je terugkrijgt wanneer je de kaart weer inlevert. Je tegoed krijg je niet terug dus bedenk welk bedrag je wil opladen. Mocht je tijdens het spelen merken dat je meer tegoed nodig hebt, dan kun je altijd meer opladen.

Adres: Hamleys, Na Prikope 14, Nove Mesto, Praag
Openingstijden: maandag t/m zondag 10.00 – 20.00 uur

Lees verder: Lego museum en winkel

Vorig artikel: Modeltreinenbaan Kralovstvi-Zeleznic, het treinen-koninkrijk van Praag

Volgend artikel: Openbaar Vervoermuseum

Wetenswaardig
Gamecity is een Nederlands bedrijf met onder andere een vestiging in Eindhoven: Gamestate arcadehal en flipperkasten  

Praag_hamleys_praag_(15).jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechiė. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.