praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Gutovka voor buiten fitness en sport

Fitness en sport? Ga naar het Gutovka park in Praag, een multifunctioneel sportterrein met activiteiten voor het hele gezin. Dit sportcentrum beschikt over vier beachvolleybalvelden, een klein voetbalveld, een buiten klimmuur, een multifunctioneel veld, een groot skatepark, een klimcentrum en een speeltuin voor kinderen. Tijdens de wintermaanden is er een overdekte ijsbaan.†

Praag_Gutovka_praag_1.jpg

Je kunt je het hele jaar door zowel beachvolleybal als voetbal spelen in het Gutovka-sportcentrum, aangezien de banen in de wintermaanden in verwarmde hallen zijn. Uniek is het 'waterpark', een speciaal ontworpen attractie waar kinderen fysieke basiskennis opdoen door met water te spelen. Er is een cafe-restaurant met terras met speciale menu's voor kinderen en een outlet om bier en snacks te kopen.

Fitness en sport voor jong en oud
In de zomer gebeurt alles buiten want Gutovka is open tot 23.00 uur en biedt fitness en sport voor jong en oud. Doe mee met een wedstrijdje volleybal of een potje voetbal op het mini-voetbalveld. Test je behendigheid op het touwenparcours,† maar veruit de meesten komen voor het grote betonnen skatepark. Gutovka heeft de hoogste klimmuur in midden Europa! Handig om te weten: materiaal en uitrusting voor alle soorten sporten zijn te huur.

Praag_gutovka_praag_2.jpg

Gutovka ook voor kleine kinderen
Gutovka is ook de perfecte plek voor kinderen. Gutovka heeft een grote speeltuin met veel attracties recht tegenover het restaurant en dat is handig! Voor kinderen is het waterpark het einde. Al spelend leren ze de kracht van het water, hoe de Archimedes schroef werkt zodat water naar boven kan worden getransporteerd, hoe water opgepompt kan worden en nog veel meer 'water-wetenswaardigheden'.

Locatie en bereikbaarheid
Gutovka fitness en sport park ligt op vijf minuten lopen van Strasnicka metro station. Neem de groene lijn A naar station Strasnicka. Wanneer je buitenkomt zie je recht voor je een tunnel die je direct naar Gutovka brengt.†

Adres: Areal ZS Gutova 39, Prague 10, Strasnice
Openingstijden: 7 dagen per week 08.00 Ė 11.00 uur

foto's: wiki commons en Marianne Crone

Praag_gutovka_praag_3.jpg

Praag_Gutovka_praag_4.jpg

Praag_gutovka_praag_5.jpg

Praag_gutovka_praag_6.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.