praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Garden Coffee Shop gezellig en kindvriendelijk

De Garden Coffee Shop, Truhlarna, in de Franciscanentuin is een oase van rust midden in het drukke centrum van Praag, vlakbij het Wenceslasplein. Vooral met kleine kinderen is dit dé plaats om even bij te komen. Dit cafe is een perfecte plek in de zomer. Het terras is omsloten door bomen, bloemen en heel veel groene planten.

De Garden Coffee Shop is heel kind-vriendelijk: lekkere huisgemaakte limonade en heerlijk ijs. De kids zitten aan hun eigen kindertafeltje op kinderstoeltjes. Als ze klaar zijn met eten en drinken, gaan ze regelrecht naar de speeltuin naast de Garden Coffee Shop. Ze kunnen er alleen naar toe gaan, want de speeltuin is onderdeel van de Franciscanentuin.

Praag_franciscanentuin_cafe_1.jpg

Kinderspeelplaats en kindvriendelijk cafe
Deze coffeeshop is één van de rustigste plekjes in Praag en toch vlak naast het drukke Wenceslasplein en de winkelstraat Na prikope. De tuin is mooi aangelegd met veel planten, bomen en bloemen. 's Zomers zit je buiten en 's winters binnen. De speeltuin is vlak naast het cafe en heel aantrekkelijk voor jonge kinderen met veel zand om zandkastelen te bouwen. Schepjes, emmertjes en vormpjes liggen overal, die hoef je dus niet mee te nemen.

Praag_francisanentuin_cafe_2.jpg

Veel kinderen met moeders
De speeltuin is altijd goed bezet met spelende kinderen en hun moeders. Zwangerschapsverlof in Tsjechië is zeer royaal en kan oplopen tot drie jaar. Een openbaar toilet vinden bij een kinderspeelplaats is vaak moeilijk maar niet in de Franciskanentuin. Er is er een (en ook schoon) bij de ingang/uitgang aan het Jungmannovoplein.

Adres
Truhlarna Coffee Shop
Frantiskanska zahrada (Franciscanentuin)

De tuin heeft meerdere ingangen: direct vanuit het Jungmannovo namesti, via de Svetozor Passage bereikbaar via Vodickova Street of via de passage die op het Wenceslasplein begint.

De tuin is dagelijks open en gratis toegankelijk
oktober - april: 08.00-19.00 uur
april - september: 07.00-22.00 uur
september - October: 07.00-20.00 uur

Praag_garden_cafe_praag.jpg

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.