praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Treintjes brengen limonade

Je drankje wordt op de goederenwagon van een miniatuurtrein naar je tafel gebracht! Het Vytopna Restaurant in Praag is een absolute aanrader voor iedereen die graag met treintjes speelt. In Vytopna mag je niet echt met de treintjes spelen maar wel langs de baan meelopen wanneer er weer een bestelling komt.†

Praag_vytopna_1.jpg
Trein brengt limonade en bier

Een modeltreinspoor van 400 meter lang. De spoorbaan gaat onder tunnels, passeert rotsen, komt langs een meertje en rijdt het station binnen. De treintjes rijden met een snelheid van 20 kilometer per uur en brengen de bestelde drankjes naar je tafel. Succes gegarandeerd!

Een privťstation
Ieder treintje heeft een eigen naam. Natuurlijk is er ook eentje die Thomas de Trein heet. Elke tafel is een eindstation. Wanneer de trein afslaat naar je tafel knipperen de voorlichten van de trein. Als de trein stilstaat neem je de glazen eruit. Dan gaan de lichten weer aan en de lege trein vertrekt. Na verloop van tijd komt er weer een leeg treintje naar je tafel om de lege glazen op te halen, dan komt de rekening ook per trein. En ten slotte wanneer je net van plan bent om weg te gaan, komt er weer een treintje. Nu met lollies voor de kinderen in het gezelschap.

Geen botsingen!
Vytpna is het leukst wanneer het erg druk is omdat het dan een gaan en komen van treintjes is. Locomotieven, goederentreinen, electrische treinen, passagiertreinen, de treintjes komen van alle kanten. Het ATB systeem zorgt ervoor dat de treintjes niet botsen.

Praag_vytopna_3.jpg
Pizza's
Op het menu staan verschillende soorten pizza's en ook Tsjechische kost zoals kaasschnitzel met aardappelpuree. Vytopna heeft speciale kindermenu's: 22 cm pizza met ham, kipnuggets met friet of pasta met kalkoen en kaassaus.

Tip van de redacteur van Praag-Nu†
Breng een bezoekje aan Railway Kingdom met nog meer modeltreintjes en twee verdiepingen met treinbanen!

Adres 1
Vytopna† Palac Fenix
Wenceslasplein 56
Praag 1

Openingstijden
Zondag t/m donderdag 11.00-00.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur.


Praag_vytopna_5.jpg
foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.