karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Krokodillen van dichtbij bekijken

Krokodillen van heel dichtbij zien? Kom dan naar de krokodillen-dierentuin in Praag en bekijk op je gemak gevaarlijke kaaimannen en alligators achter glas in deze mini-zoo. Alle dieren zijn geboren in gevangenschap. Deze mini-dierentuin wisselt geregeld krokodillen uit met de Zoo in Berlijn. De eigenaar heeft vergunning gekregen om krokodillen te houden op voorwaarde dat hij ook een educatief programma aanbiedt.

Praag_krokodil_aaien_praag.jpg

Waar zijn de krokodillen?

Het is een beetje zoeken naar de Krokodillen Zoo in de wijk Holesovice in Praag. De dierentuin is op de eerste verdieping van een zakenpand. De atmosfeer is vochtig en warm zoals in het leefgebied van deze dieren. Een twintigtal krokodillen wonen hier in glazen onderkomens. Kleine opstapjes zorgen er voor dat kinderen oog in oog kunnen komen met deze dieren.

Praag_krokodillen_in_praag_1.JPG

Wat doen krokodillen de hele dag?
Niks. Ze drijven roerloos in het water of liggen onbeweeglijk op het droge. Van dichtbij kun je zien hoe de krokodil zijn oog terugtrekt - net zoals een auto zijn koplampen intrekt - wanneer hij genoeg gezien heeft. De krokodillen komen uit Cuba, Belize, Yucatan, China, Egypte en West-Afrika.

Hoe komen krokodillen op de eerste verdieping?
De krokodillen worden naar boven gebracht in een stevige houten kist voorzien van luchtgaten en kijkgaten beschermd met onbreekbaar glas. Deze kist staat in de krokodillen mini-dierentuin.

Praag_krokodillen_in_praag_3.JPG

Beste tijd voor een bezoek aan de krokodillen
De Krokodillen Zoo is op maandag gesloten. De beste tijd voor een bezoek is wanneer de kaaimannen en alligators gevoederd worden: donderdag om 18.00 uur en zaterdag en zondag om 10.30 en 14.00 uur.

Adres
Krokodýlí Zoo Praha / Krokodillen dierentuin Praag
Tusarova 39
Praag 7, Holešovice

Openingstijden
Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 11.00-15.00 uur
Zaterdag 10.00-17.30 uur
Zondag 10.00-17.00

foto's Marianne Crone

Praag_krokodillen_zoo.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.