praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praag

Dinosaurussen en meer prehistorie

DinoPark Harfa is leuk voor iedereen die kleine en grote dinosuarussen van dichtbij wil bekijken. Het DinoPark in Praag is een leuk, educatief pretpark vol levensgrote modellen van dinosaurussen.Een aantal van de levensgrootte modellen kunnen bewegen en gevaarlijk grommen en zijn best een beetje eng. Sluit je bezoek af met een bioscoopbezoekje (inbegrepen in de toegangsprijs). De 4D film vertelt een aangrijpend verhaal over een baby en een mama dinosaurus. Dit dinosauruspark bevindt zich op de bovenste verdieping van het Harfa winkelcentrum vlak naast de O2 Arena in het district Liben. Niet echt in het centrum van Praag, maar met de tram of metro ben je er zo.

Praag_dinosaurus_harfa_praag_1.jpg

DinoPark Harfa voor de hele familie
Een bezoekje aan het Dinopark is een leuk familie-uitje. Op het dakterras staan levensechte dinosaurussen opgesteld die een vervaarlijk kabaal maken. Heel kleine kinderen vinden het een beetje eng, maar al gauw hebben ze in de gaten dat de dieren niet kunnen lopen. Wanneer het allemaal een beetje te veel wordt, kunnen de hele kleintjes zich vermaken in de speeltuin. Bij elke dinosaurus staat een bordje met daarop informatie over het dier.

Dino's opgraven
Gewapend met een kwast en een schep, kunnen keine bezoekers het skelet van een prehistorisch wezen blootleggen. Het ligt diep verborgen in het zand dus een flinke dosis geduld is hard nodig. Daarna kunnen ze zich lekker uitleven op de klimrekken en de schommels. En tot slot op de foto samen in een kooi met een dinosaurus.

Praag_dinosaurus_harfa_praag_2.jpg

Een reis naar het verleden
In een klein paviljoen kun je een reis maken naar het verleden. Hier zijn fossilen vanaf het proterozoÔcum, 2500 miljoen jaar geleden, tot nu. Je ziet hier een schorpioen uit het tertiair tijdperk,. Die leefde dus zo'n 50 miljoen jaar geleden. Verder zijn hier prehistorische libellenvleugels, paardenstaartfossielen gevonden in TsjechiŽ, een imitatie van een echte paleontologische opgraving en nog veel meer.

Wollemia pijnboom
Een echte, levende† wollemia pijnboom! Misschien zul je denken: Dat's gewoon een boom. Dat klopt maar het is niet zomaar een boom. De Wollemia pijnboom is een naaldboom die 200 miljoen jaar geleden ontstond, dus nog vůůr het dinosaurus tijdperk. In 1994 vond een boswachter de laatste exemplaren in een moeilijk toegangelijke kloof in de Blauwe Bergen in AustraliŽ. Sindsdien is er een uitgebreid kweekprogramma gestart. De wollemia is het kroonjuweel onder de bomen! Wil de wollemia graag zien en ben je niet in Praag, ga dan naar Artis in Amsterdam want daar staat er ook een.

Praag_dinosaurus_harfa_praag_3.jpg

4D Movie theater
Na door het park gelopen te hebben, kun je terecht in het 4D Movie Theater op de tweede verdieping van Gallerie Harfa. Het is niet moeilijk te vinden want de bioscoop is vlak achter de DinoShop. De film die getoond wordt, werd speciaal gemaakt voor het Dinopark en kun je nergens anders zien. Het verhaal gaat over een dinosaurusbaby van wie de moeder wordt aangevallen door roofdieren en dood gaat vlak nadat de baby uit het ei kwam. Deze film is niet zo geschikt voor heel jonge kinderen.

Adres:†DinoPark, winkelcentrum Gallerie Harfa,†Ceskomoravska 15a, Liben,Praag 9

Openingstijden:†dagelijks van 30 maart tot 1 december van 09.00 tot 19.00 uur,†kinderen onder drie jaar gratis

Openbaar vervoer:†Metro lijn B station Ceskomoravska,†tram 3 of 8 halte Ocelarska of Multiarena Praha

Praag_dinosaurus_harfa_praag_4.jpg

foto's Marianne Crone

DinoPark Harfa

Op het buitenterras op de bovenste verdieping van het winkelcentrum Harfa vind je een park met levensechte dinosaurussen en allerlei wetenswaardigheden over de tijd waarin zij leefden.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.