praag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Haaien kijken in Praag

Wist je dat je de zandtijgerhaai kunt zien in Praag? Dat is de haai die vaak de hoofdrol in films speelt. Zorg ervoor dat je op dinsdagmiddag om 3 uur in Seaworld (Morsky Svet) bent, want dan krijgen de haaien te eten. Haaien kijken in Praag is een leuk familie uitstapje.†Hoewel Sea World in Praag zeker niet groot te noemen is vergeleken met andere aquaria in de wereld, is een bezoek aan Morsky Svet zeer de moeite waard al is het alleen maar om neus aan neus te staan met een vervaarlijk uitziende haai.

Praag_morsky-svet-prague.jpg

Haaien kijken
De haaien zijn zonder twijfel de grootste attractie in Morsky Svet (Seaworld), maar de schildpadden zijn ook leuk om naar te kijken en dan heb je al die bontgekleurde visjes nog die rondflitsen in het grote aquarium. Krabbetjes met felroze poten en blauwachtige scharen wonen in een kleiner aquarium. De ruimte waar de aquaria staan is blauwachtig verlicht. Het is net alsof je onder water bent. Het grote aquarium ziet er prachtig uit met een rif en allerlei tropische vissen en visjes. En dan die grote haaien met uitpuilende ogen en platte koppen, indrukwekkend van zo dichtbij.

Praag_sea_world_1.jpg

Kindvriendelijk
De muren bestaan uit aquaria op ooghoogte van†volwassenen. Bij de ingang staan krukjes voor kinderen zodat ze alles goed kunnen zien. Er zijn ook hele lage aquaria, uitstekend voor peuters om een kijkje te nemen. Volwassenen moeten op hun hurken gaan zitten om de vissen te kunnen zien.

Praag_sea_world__3.jpg

Sea World - Morsky Svet
Het grootste aquarium in Sea World bevat 100.000 liter zeewater, is 8 meter lang en heeft 4,5 ton koraal. Speciale lichteffecten simuleren dag en nacht. In totaal zwemmen er in de verschillende aquaria 4500 soorten vis en andere zeedieren rond. Het interieur van Sea World is even indrukwekkend als de aquaria: de hele muur en het plafond zijn bedekt met handgeschilderde afbeeldingen van zeeŽn en oceanen waar kleurige wezens in mysterieuze diepten†rondzwemmen.

Praag_sea_world__5.jpg
Souvenirs
De souvenirwinkel van Sea World verkoopt van alles wat met zee en vissen te maken heeft: t-shirts, knuffels, notitieboekjes, pennen, schelpen afkomstig uit de hele wereld, posters, haaientandenhangers en nog veel meer.

Adres
Sea World
Vystaviste
Praag 7

Openingstijden
Maandag tot vrijdag 08.30-18.00 uur
Zaterdag en zondag 09.00-19.00 uur

Voedertijden
Dinsdag 15.00 uur Ė haaien
Woensdag15.00 uur Ė grote aquarium
Donderdag 13.30 uur Ė een duiker voert de vissen met de hand
Iedere laatste vrijdag van de maand is en om 20.00 een avondrondleiding

Praag_sea_world__8.jpg

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.