praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praag

Spiegeldoolhof en lachspiegels

Vermaak voor jong en oud in Praag: neem eerst het kabelbaantje naar de top van de Petrinheuvel en breng dan een bezoekje aan het spiegeldoolhof.†Je kunt ook naar boven lopen langs een tamelijk steil pad langs peren- en appelbomen. In de herfst kun je gratis het fruit plukken. Op heel veel plaatsten in Praag vind je fruitbomen die traditioneel geplant werden in communistische dagen zodat de bevolking gratis fruit kon plukken.

Praag_spiegeldoolhof_petrin_2.jpg

Petrinheuvel

Het Spiegeldoolhof is gehuisvest in een miniatuurkasteeltje op de Petrinheuvel. Dit nep-gotische gebouwtje was onderdeel van de Grote Tentoonstelling van 1891, toen ook de miniatuur Eiffeltoren werd gebouwd die er vlak naast staat. Het paviljoen is een replica van de vroegere gotische poort op de heuvel van Vysehrad, de tweede Burcht van Praag. Toen de Wereldtentoonstelling ten einde was, werd het gebouwtje naar de Petrinheuvel overgebracht. De ingang tot het spiegeldoolhof is een nabootsing van een middeleeuwse poort met een ophaalbrug.

Praag_spiegeldoolhof_petrin_3.jpg

Spiegeldoolhof
Het spiegeldoolhof lijkt een wirwar van paden maar de weg zul je er niet kwijtraken. Kleine kinderen wel, ze stoten telkens hun neus wanneer ze denken dat er een pad is. Behalve het labyrint vind je hier ook een zaal met lachspiegels waar jong en oud zich vermaken. Tussen het doolhof- en lachspiegelgedeelte bevindt zich†een beroemd diorama dat†een scŤne uit de Dertigjarige Oorlog voorstelt. Het verzet van de Tsjechen in 1648 op de Karelsbrug† tegen de invasie van de Zweden.

Praag_spiegeldoolhof_petrin_1.jpg

Adres
Spiegeldoolhof (Bludiste),†Petrinsky Sady, Mala Strana, Praag

Tram 12, 20 22 halte Ujzed.
Ga met het kabelbaantje de heuvel op.
Volg de aanwijsbordjes met 'Bludiste'.

Openingstijden
november t/m februari 10.00-18.00 uur
maart 10.00-20.00 uur
april t/m september 10.00-22.00 uur
oktober 10.00-20.00 uur

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.