praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Van Star Wars tot poppenhuis

Praag met kinderen, is dat wel zon goed idee? Reken maar van wel! Precies tegenover de Maj pop-up store vind je een winkeltje dat uitpuilt met LEGO. Op de gevel staat: Muzeum Lega, 2500 modellen gebouwd van 1.000.000 steentjes op drie verdiepingen.

Wie heeft als kind niet met LEGO gespeeld? De ingang tot het Museum is via de LEGO winkel. Langs de muren en in het midden van de expositie-ruimten staan glazen kasten vol met LEGO modellen van brandweerkazernes tot dierentuinen en van Star Wars tot de Taj Mahal en ook een schaalmodel van de Burcht van Praag en de Karelsbrug met een lengte van vijf meter!

Praag_lego_museum_in_praag.jpg

LEGO Museum in Praag

Het LEGO Museum in Praag is het grootste in Tsjechi. Het geeft in chronologische volgorde de geschiedenis weer van deze steentjes en bouwdozen. Ieder model is voorzien van het jaar waarin het op de markt kwam en het aantal steentjes dat gebruikt werd. Ook is er het nummer van de doos, zodat je die gemakkelijk in de winkel kunt kopen.

LEGO verzamelwoede
De eigenaar van de collectie verzamelde 37 jaar lang LEGO. Zijn collectie bestaat uit 2500 modellen en 1.000.000 steentjes. Een bezoek aan het museum is een aha-erlebnis: misschien had je die doos met een garage als kind, of het DUPLO waarmee je zoon niet mee wilde spelen en de brandweerkazerne waar zowel zoon als dochter dol op waren. Voor meisjes zijn er vitrines met LEGO voor meisjes, poppenhuizen met tafeltjes en stoeltjes, babys in bedjes en vaders en moeders met kinderwagentjes. Het valt direct op omdat roze de hoofdkleur is.

Praag_lego_museum_praag.jpg

LEGO Museum zelf bouwen
De tentoonstelling eindigt met drie tafels vol met LEGO-blokjes. Terwijl de kinderen ijverig bouwen, zitten vader en moeder aan een tafeltje en trekken een verfrissing uit de automaat. De redactie van Praag-Nu was eigenlijk een beetje blij om niet met kinderen in dit museum te zijn, want hoe krijg je ze weer mee naar huis met zoveel LEGO om iets prachtigs van te bouwen...

Adres en locatie
Het LEGO Museum ligt vlakbij het Wenceslasplein en de na Prikope winkelstraat. Wanneer je niet genoeg kunt krijgen van LEGO en ander speelgoed, breng dan zeker een bezoekje aan Hamleys een filiaal van de beroemde speelgoedwinkel in Londen, (na Prikope 14)

Adres: Muzeum LEGA / LEGO Museum , Narodni 31, Nove Mesto, Praag 1
Open elke dag van 10.00 uur s morgens tot 20.00 uur s avonds.

lijst met familie musea: van spiegeldoolhof tot modeltreintjes.

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechi. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.