praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praag

Manifesto Food Court voor foodies

Manifesto Food Court is een pop-up eetfestijn dat begon in 2018 op een braakliggend terrein tussen Florenc busstation en het Masarykovo treinstation, vlakbij het centrum van Praag. Dit gebied is nu volop in ontwikkeling en begin 2022 verhuisde Manifesto naar de Ostrovského-straat 34, bij  Andel. Meer dan twintig zeecontainers zijn omgetoverd tot streetfood kraampjes, designer boutiques, boekwinkeltjes en nog veel meer. Je vindt hier hippe restaurantjes, ijskramen en hamburger-bars. Manifesto is een mix van food stalls waar je seizoensgebonden snacks en streetfood kunt eten, een handjevol stands met werk van Praagse designers en culturele evenementen.  

Praag_manifesto_food_court_3.jpg

Manifesto Food Court
Op de Manifesto Food Court staan de beste restaurants van Praag maar dan in het klein. Je vindt hier culinaire hoogstandjes bereidt door chefs van beroemde Praagse restaurants zoals Matteo De Carli, de eigenaar van Casa De Carli (Vezeska straat 5), geen driegangen menu maar snacks en streetfood. Als je Argentijnse streetfood wil proberen, ga je naar het zeecontainer-restaurant van Gran Fierro, een authentiek Argentijns steakhouse (Vorsilska straat 14). Etnosvet Bistro (Legerova straat 40) is ook vertegenwoordigd op Manifesta met de lekkerste vegetarische wraps en sandwiches. En er is nog veel meer! Friet in een puntzak, een specialiteit uit de stad Ostrava (lijkt erg veel op Vlaamse friet), Vietnamese noodle soep en Indiase samosa's. Wanneer je asperge- of rode bietenijs wil proberen ga je naar het stalletje van Angelato (ze hebben ook klassieke smaken).

Manifesto Tsjechische keuken
De Tsjechische keuken is ook vertegenwoordigd. De alom geroemde en lekkere chlebicky, open sandwiches met aardappelsalade, stukje ham en een half ei, is een snack die je geproefd moet hebben. Ook het klassieke Tsjechische gerecht eend met aardappelknoedels en rode kool is stevige kost en verbazend lekker. Bier ontbreekt nooit op evenementen in Praag en dus ook niet op Manifesto. Drink Vinohradsky 12 ° of Uneticke 10 ° uit de tap. Bijna elke container verkoopt alcoholische drank, vaak uit het thuisland van hun keuken. De 'bar' container heeft een indrukwekkende lijst met ambachtelijke cocktails en wijn.

Praag_manifesto_food_court_2.jpg

Manifesto: cashless en duurzaam
Manifesto Food Court is 'cashless'. Je kunt alleen betalen met je credit card of pinpas. Fooien geef je wel contant. Het is de gewoonte om het te betalen bedrag naar boven af te ronden. Manifesto is duurzaam. Hoewel de bordjes en bekertjes eruit zien als plastic, zijn ze gemaakt van 100% gerecycled en biologisch afbreekbaar materiaal.

Bereikbaarheid en locatie
Manifesto Food Court ligt aan de Ostrovského-straat 34, in de wijk Smichov. Te bereiken met metrolijn B naar Andel of met tram 4,5,12,20 naar de Na Knizeci halte. Manifesto is open tussen 11.00 en 22.00 uur, maar de openingstijden kunnen variëren, dus check de tijden voordat je gaat. 


Praag_manifesto_food_market_1.jpg

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.