praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

u Elektry - rommelmarkt voor trofeeŽn en troep

De u Elektry rommelmarkt in Praag is een paradijs voor koopjesjagers en verzamelaars van van-alles-en-nog-wat. Deze vlooienmarkt ligt in Praag 9, ver van het toeristengebied, maar met de metro ben je er zo. Ieder weekend verandert het terrein rond een niet-meer-in-gebruik-zijnde fabriek in Praag in een enorme vlooienmarkt en rommelmarkt.†Een mekka voor elke koopjesenthousiast! Naar zeggen is de u Elekty rommelmarkt de grootste vlooienmarkt in de Tsjechische Republiek. Gewone mensen verkopen overtollige spullen om een centje bij te verdienen. Handelaren zijn in de minderheid. De u Elektry rommelmarkt lijkt veel op de vrijmarkt op onze Koningsdag.†

Praag_u_elektry_vlooienmarkt_1.jpg

Vlooienmarkt en rommelmarkt u Elektry

De u Elektry rommelmarkt is een plezierige chaos van allerhande spullen uitgestald in stands, op grondzeiltjes op de grond, opgestapeld in manden en kratten en in de achterbak van auto's.

Op deze vlooienmarkt vind je alles wat je nodig hebt en nog veel meer wat je niet nodig hebt; aandenkens uit de communistische tijd, militaire medailles, meubels, kleding, cd's, winterbanden, electronica, muziekinstrumenten, mobiele telefoons, kralen, speelgoed, koelkasten en nog veel meer.

Praag_u_elektry_vlooienmarkt_4.jpg

Verder ook veel levensmiddelen waarvan sommige tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Ook is er volop gelegenheid om aan een van de eetstandjes iets te eten.

Alles is heel betaalbaar. Sla je slag, maar kom wel vroeg. De rommelmarkt opent al tussen 6 en 7 uur 's morgens. Tegen een kleine toegangsprijs van CZK 40 (Ä1), ben je tot 2 uur 's middags onder de pannen.

Praag_u_elektry_vlooienmarkt_7.jpg

Een paar handige tips van de redactie van Praag-Nu:
1. Wees er vroeg bij, liefst al om 7 uur 's morgens
2. Heb contant geld bij je, creditkaarten worden niet geaccepteerd
3. Neem een stevige tas mee. Je koopt meer dan je van plan bent
4. Leer een paar Tsjechische zinnetjes:

Wat kost .. - kolik dělŠ
Ik koop het voor .. - kupuji si jej
Mijn laagste prijs is .. - můj nejniěöŪ cena

Praag_u_elektry_vlooienmarkt_11.jpg

Bereikbaarheid en locatie
U Elektry rommelmarkt ligt buiten het centrum van Praag. Met de metro ben je er in 20 minuten, en dan nog een stuk lopen. Er is een tramhalte maar de tramrit duurt veel langer dan de metro. Wanneer je genoeg tijd hebt, is de tramrit interessant omdat je het karakter van de verschillende wijken waar je doorheen rijdt, ziet veranderen.

Sommige toeristische brochures en reisgidsen verwijzen naar de u Elektry rommelmarkt als 'Kolbenova'. Dat was de naam tot zomer 2016 toen de rommelmarkt verhuisde naar de huidige locatie. De rommelmarkt wordt nu aangeduid met u Elektry, de naam van de straat waar de rommelmarkt zit.

Praag_u_elektry_vlooienmarkt_13.jpg

Adres: Vlooienmarkt, U Elektry 2c, Praag

Toegangsprijs: volwassenen: CZK 20 Ä0.80), kinderen tot 15 jaar gratis†
Openingstijden: Iedere zaterdag en zondag van 06.00 tot 14.00 uur

Openbaar vervoer
1. metrostation lijn B Hloubetin metrostatin dan Podebradska-straat in westelijke richting aflopen
2. tram 8 en 25 naar halte u Elektry
3. metrolijn B Palmovka metrostation dan overstappen op tram 8 of 25 tot de halte u Elektry

fotoverantwoording Marianne Crone†

Praag_u_elektry_vlooienmarkt_2.jpg
Praag_u_elektry_vlooienmarkt_3.jpgPraag_u_elektry_vlooienmarkt_6_(1).jpg Praag_u_elektry_vlooienmarkt_8.jpg Praag_u_elektry_vlooienmarkt_9.jpg

Praag_u_elektry_vlooienmarkt_10.jpg ††

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.