praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Sapa Markt Praag voor exotisch eten en winkelen

Sapa markt Praag voor exotisch eten en winkelen. Vind je Vietnamees eten lekker? Ben je gek op Aziatische produkten? Boek dan een retourtje Praag, inderdaad Praag en niet Hanoi, en je hebt een keur aan Vietnamese restaurants. Wanneer je een complete onderdompeling wilt in de Aziatische cultuur is dit dé markt (in een buitenwijk maar goed bereikbaar met openbaar vervoer) waar je moet zijn. Of blijf in het centrum van Praag en ga exotisch eten en winkelen in een van de vele restaurants of winkels gedreven door Vietnamezen.

Praag_sapa-markt-winkelen.jpg

Sapa Markt Praag
De Sapa Markt Praag staat garant voor lekker Vietnamees eten en exotisch winkelen. Deze markt is veel meer dan een markt en beslaat een groot gebied. Je vindt hier zowel groot- als detailhandel. Sapa is eigenlijk een stad in een stad: met winkels, restaurants, café's, een school en een tempel. Dit is de plaats waar de Vietnamese gemeenschap in Praag elkaar ontmoet, eet en winkelt.

Vrijwel alle handelswaar komt rechtstreeks uit Vietnam. Soms moet je je een weg banen door lege dozen en ander verpakkingsmateriaal om in een winkel te komen. Sapa heeft een overvloed aan eethuisjes, allemaal even goed en lekker. Kies er een waarvan het menu je aanstaat.

Praag_sapa_markt_praag_1.jpg

Vietnamezen in Praag
Waarom zijn er zoveel Vietnamese restaurants en winkels in Praag? Dat is heel eenvoudig uit te leggen. Vanaf het midden van de twintigste eeuw is Praag 'thuis' voor een zeer grote Vietnamese gemeenschap. Ten tijde van het Communisme nodigde Tsjechoslowakije veel gastarbeiders uit vanuit Vietnam, een bevriend communistisch regime. Na de val van het communisme in 1989 bleven de gastarbeiders voorgoed in Praag.

Sapa Markt en Vietnamees eten
Op de Sapa Markt liggen verspreid allerlei leuke Vietnamese eetttentjes. Ook als niet vegetariër zullen je smaakpapillen hier feest vieren. Klinkt ca kho met du’a chua, bun ca en ca tim xao tom thit als muziek in je oren? Dan is Praag de stad waar je moet zijn. Het eerste gerecht is vis met pikante groenten, het tweede is een vissoep en het derde is aubergine met gehakt en tijgergarnalen. Of ga je te buiten aan kung pao – in sesamolie gebakken kipfilet met rode pepertjes, gember en pinda's.

Praag_sapa_markt_praag_2.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Sapa Markt Praag ligt in Praag 4, een buitenwijk in het zuiden van de stad. Neem metro lijn B naar Smichovske Nadrazi (Smichov Station) en stap dan op bus 198, stap uit bij de halte Libus.

Adres: Sapa Markt, Libusska Straat 126
Openingstijden: 7 dagen per week 08.00-20.00 uur.

Lees verder
Buurtwinkels en Vietnamezen in Praag
Praagse markt soms Vienamese markt genoemd

Foto's Marianne Crone

Shoppen en lekker eten op de Sapa Markt

Je hoeft niet naar Hanoi te gaan om Aziatische sfeer te proeven. Koop een retourtje Praag en neem de bus naar de Sapa Markt. Koop tegen inkoopsprijzen en eet bun ca, vissoep zoals je dat nog nooit gegeten hebt.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.