karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Met de metro naar de boerenmarkt in de wijk Nusle

Een van de gezelligste boerenmarkten in Praag vind je pal voor de ingang van Arkady Pankrac, een groot winkelcentrum. Toeristen zul je hier niet vinden want de boerenmarkt is niet in het centrum van Praag, maar in de wijk Pankrac. Metrolijn C brengt je in no time waar je wezen moet. Stap uit bij station Pankrac.

Van midden maart tot half december kun je hier je hart ophalen aan biologische produkten. Als toerist is het misschien niet zo heel handig om verse vis en worst, kiemplantjes of bloemen te kopen. Je kunt hier wel een gezonde picknickmaaltijd samenstellen die je of in een van de vele Praagse parken of op je hotelkamer kunt oppeuzelen. Wat denk je van een flesje Moravische wijn, zuurdesem brood en salami of heb je liever cider, Tsjechische appeltjes en kaas?

Praag_boerenmarkt-pankrac.jpg

Winkelcentrum Arkady Pankrac
Het Arkady Pankrac winkelcentrum ligt in de woonwijk Pankrac en is een uitstekende shopping mall om uitgebreid te winkelen. Met 125 winkels is het een van de grotere winkelcentra in de stad. Je vindt hier modewinkels, parfum- en sieradenboetieks, bloemenwinkels, boekwinkels, elektronica- en sportwinkels en veel gsm-winkeltjes. Topmode is goed vertegenwoordigd; Calvin Klein, Esprit, Mango, Pierre Cardin, Zara, Yves Rocher, Bershka, Billabong, GUESS, H&M, Levi’s Store, Puma, Quicksilver, Sephora en nog veel meer. Arkady Pankrac beschikt ook over een aantal gezellige cafés: Segafredo voor de beste Italiaanse koffie en Gelati Eis caffé voor liefhebbers van ijs. De Albert hypermarkt is gigantisch groot en ook al hoef je niet te winkelen voor de dagelijkse boodschappen, neem er toch even een kijkje.

Nog meer shopping 
Wanneer shoppen je passie is, dan is Praag dé bestemming voor een city trip. In de Oude Stad vind je winkel naast winkel naast winkel. De leukste en gezelligste, maar ook de drukste winkelstraten zijn Wenceslasplein en Na Prikope. Wil je de mensenmenigte ontlopen dan ga naar een shopping mall in een woonwijk. Arkady Pankrac is een aanrader! Een leuke bijkomstigheid is de boerenmarkt voor de ingang van half maart tot half december.

Bereikbaarheid en locatie
Winkelcentrum Arkady Pankrac ligt ten zuiden van het centrum. Neem metro lijn C richting Haje en stap uit bij metrostation Pankrac

Adres: Boerenmarkt en Arkady Pankrac , na Prankraci 86
Open: winkels 09.00-21.00
Albert hypermarkt 07.00 – 22.00

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.