praag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Soul Kitchen Bistro Griekenland in Praag

Het opschrift Soul Kitchen – Bistro bougatsa zal het hart van menig Griekenland-liefhebber sneller doen kloppen. Bougatsa in Praag! Bistro Soul Kitchen is niet in het centrum maar in de rustige wijk Vinohrady, vlakbij het centrum. Hier serveert een klein onopvallend restaurant de lekkerste gerechten uit de Griekse keuken.

Praag_soul_kitchen_praag_1.jpg

Typisch een taverna
Taverna is de beste omschrijving voor Soul Kitchen, maar een taverna zonder buitenterras. Klein, intiem met zes tafeltjes, Soul Kitchen is populair bij Tsjechen.

Soul Kitchen specialiteiten
Op de menukaart staan Griekse favorieten als pita met kip of gyros, kip- en gyrosschotel, gehaktballetjes, gevulde paprika, bietensalade en choriatiki, de overbekende boerensalade. De tzatziki bij elk gerecht geserveerd is de kroon op de maaltijd, perfect bereid met precies genoeg knoflook, komkommer en olijfolie.

Zoals de meeste restaurants in Praag kun je hier het lunchmenu (poledni menu) bestellen voor een aantrekkelijke prijs. Soul Kitchen onderscheidt zich van andere Griekse restaurants in Praag vanwege de authentieke Griekse smaak.

Praag_soul_kitchen_koffie_zetten.jpg

Echte Griekse koffie
De grote verrassing is de Griekse koffie, helemaal traditioneel gemaakt op een eenpits campinggaz toestelletje en drie maal opgekookt, zodat het koffiedik bezinkt. De tweede verrassing is frappe, Griekse ijskoffie zoals nog nooit geproefd (tenzij je een Griekenlandganger bent).

Praag_soul_kitchen_koffie.jpg

Echte Griekse bougatsa
De derde verrassing is 'bougatsa me krema', een specialiteit uit Thessaloniki, filodeeg gevuld met een mengsel van griesmeel en custard. Soms is er geen bougatsa. Een waardige vervanger is spanakopita, filodeeg gevuld met een mengsel van spinazie en feta.

Praag_soul_kitchen_bougatsa_me_krema.jpg

Het verhaal van frappe
Frappe is bij toeval ontstaan. Nestlé promootte op de Thessaloniki International Fair van 1957 een nieuwe chocoladedrank die eenvoudig te bereiden was in een shaker. De medewerker wilde in zijn pauze oploskoffie drinken maar er was geen heet water. Hij deed koffie en het koude water in een shaker en zo ontstond frappe.

Adres: Soul Kitchen Greek Bistro en Bougatsa, Korunni 24, Vinohrady, Praag
Openingstijden: 7 dagen per week van 11.00 - 21.00 uur

Lees verder:
Het verhaal achter frappe
Wat is bougatsa?

Volgend artikel: Indiase restaurants in Praag
Vorig artikel: U Betlemske Kaple Restaurant, voordelig eten in het centrum van Praag

Foto's Marianne Crone

Praag_soul_kitchen_drankenlijst.jpg

Praag_soul_kitchen_retsina.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.